ROMANTISCHE STRASSE

1 Vakantiehuis 7 steden!

1 vakantiehuis en 7 Romantische steden

Altijd al Duitslands beroemdste route willen ontdekken maar geen zin om iedere nacht op een andere locatie te slapen? Dan zijn de vakantiehuizen op het kasteel de ideale uitvalsbasis. Vanuit je vakantiehuis op het karakteristieke landgoed kan je 7 van de Romantische Strasse steden bezoeken. Allemaal een uur of minder rijden van je vakantiehuis.

Vakantiehuis Romantische Strasse

Wat is de Romantische Strasse?

De Romantische Strasse is de toeristische route van Duitsland. De route loopt van Würzburg tot aan Schloss Neuschwanstein in Füssen diep in Zuid-Duitsland. De route is gebaseerd op een oude handelsroute naar het zuiden. En loopt via idylische landwegen langs middeleeuwse steden.

Hoe lang is de Romantische Strasse?

De Romantische Strasse is een auto en motor route van 385 kilometer. De route loopt van de rivier de Main tot aan de Duitse alpen.

Wat maakt de Romantische Strasse zo bijzonder?

De Romantische Strasse route is een mix van cultuur, Europese geschiedenis, kunst, natuur, kastelen, wijngaarden, bergen en het echte Duitse leven.

Hoe herken je Romantische Strasse route?

Met de auto of motor volg je de bruine Romantische Strasse bordjes met het monument symbool.

Rothenburg ob der Tauber?

Volgens sommige de mooiste stad van de route. De stad is in geheel middeleeuwse stijl, alles is authentiek en idyllisch. Ieder hoekje is even prachtig maar ook heel toeristisch. Wil je de toeristen een beetje ontwijken, kies dan voor het rustigere oude stadsdeel ‘het Klingerviertel’ met oude vakwerkhuisjes. Van daaruit kun je de oude Stadtmauer op. Prachtig en met even zo mooie uitzichten. i

Rothenburg ob der Tauber - Romantische Strasse

Feuchtwangen?

Feuchtwangen is een oude bisschopsstad. En door zijn gunstige ligging een rijk stad met een weelde aan relikwieën. De stad barst van de musea. De historische binnenstad heeft vele bijzonderheden. Zoals een ijzeren waterput, de oude stadsmuur, de beroemde marktplaats met daaromheen eindeloze steegjes en straatjes. Er is een Romeinse kruisgang die tegenwoordig als coulissen voor het openluchttheater.

Dinkelsbühl?

Persoonlijk vind ik Dinkelsbühl net zo mooi als Rothenburg ob der Tauber maar dan veel minder toeristisch. Het oude ambachtsstadje heeft de bekende vakwerkhuisjes en een historische binnenstad. De oude stadsmuur heeft zeventien torens. Buiten de prachtige stadsmuur ligt een mooie stadstuin waar het heerlijk wandelen is. In september is een een groots historisch stadsfeest en in de adventstijd is Dinkelsbühl een kerstsprookje.

Dinkelsbühl - Romantische Strasse

Nördlingen

Nördlingen is onze persoonlijke favoriete stad. Veel minder toeristisch en wat ons betreft de mooiste. In Nördlingen is vijftienmiljoen jaar geleden een meteoriet ingeslagen. In het toen ontstane kratergat is nu het oude Stadtmitte gebouwd. Deze stadskern van Nördlingen is ommuurd met een prachtige oude stenen muur (waar je prachtig over kunt lopen) en met vijf even zo mooie torens.

Nordingen - Romantische Strasse

Harburg

Het middeleeuwse Harburg. Dit stadje ligt tegen een steile helling aan, ingeklemd tussen de rivier de Wörnitz en de berg waarop de imposante kasteel Harburg staat. De burcht, die voor het eerst in 1150 in documenten wordt vermeld, torent hoog boven Harburg uit. Het is één van de best bewaard gebleven burchten in Duitsland omdat het in zijn lange bestaan nooit aan verwoestingen is blootgesteld.

Harburg

Donauwörth

De stad ligt (zoals de naam al doet vermoeden) aan de Donau. Al heel vroeg in onze jaartelling wordt er over de stad aan de Donau gesproken. Donauwörth is een Rijksstad. Langs de Reichsstrasse gelegen in het centrum vind je het Fuggerhaus, het Raadhuis en mooie patriciërshuizen. Maar ook fijne winkeltjes en lekkere bakkerijtjes. 

Wat zijn Patriciërs? 

Patriciërs zijn leden van de Romeinse adel. Afstammelingen van de Romeinse Romulus, de stichter van het Romeinse Rijk. 

Donauwörth

Augsburg

Augsburg is een oude Romeinen stad (vroeger Augusta genaamd naar keizer Augustus). De geschiedenis van Augsburg gaat terug tot 15 voor onze jaartelling en is daarmee de oudste stad van Duitsland. Helaas is van de Romeinen weinig terug te vinden. Door zijn gunstige ligging aan verschillende handelsroutes is Augsburg een echte handelsstad. Met veel bijzondere oude handwerken en ambachten. Absolute must see in de Gouden zaal van het Renaissanceraadhuid en de Fuggerei (de eerste sociale woongelegenheid ter wereld uit 1516).

De vakantiehuizen op het kasteel

De vakantiehuizen op het kasteel in Zuid-Duitsland zijn alle vier uniek van karakter en volledig zelfstandig uitgerust. De accommodaties liggen ruim verdeelt over het 4,5 ha grootte landgoed.  Ieder vakantiehuis heeft een eigen ruime tuin met tuinset en vuurkorf. Onze gasten zijn een mix van actieve wandelaars en fietsers met een liefde voor rust, kastelennatuur– en het echte Duitse keuken en leven in Beieren. Honden zijn welkom in de vakantiehuizen.

Vakantiehuizen op het landgoed