EEN ABSOLUTE MUST DO IN DUITSLAND

Top 7 Biergarten

En Duitsland is een horecagelegenheid in de open lucht een biergarten. Een Bierkeller is eigenlijk hetzelfde maar daar schenken ze Hofbräu-, Löwen- of Wettelsheimerbier.

DOL OP BIERGARTENS

Wij zijn dol op eten in een Biergarten. Lekker buiten in de schaduw van de bomen, aan een Schnitzel, Currywurst of Bratwurst met Pommes en uitkijken over het mooie landschap. Vaak is er een speeltuintje bij. Ideaal. Is er weinig plek schuif dan aan bij een dikke Duitser in Dirndl of Lederhose. Dat zorgt namelijk altijd voor een leuk gesprek.

ONZE PERSOONLIJKE TOP 7

NR 1: WALLFAHRT BIERGARTEN in Wemding

Gelegen aan het Ries (ontstaan door de meteoriet inslag in Nördlingen) en aan een klein bedevaartsoort net Maria bron.

Nr. 2 SCHLOSSBLICK MÖHREN van Bart en Veronica

Bart is Nederlander en Veronica Duitse. Zij zijn met succes in 2006 een #ikvertrek avontuur aangegaan met dorps café in ons dorp! Geopend van mei tot oktober en heerlijk ongedwongen en een ontspannen mogelijkheid om kennis te maken met onze dorpsbewoners.

Schlossblick Möhren

NR 3: FRANKENHOHE in Haag

Drie kilometer van het kasteel in ons buurdorp Haag vind je Beieren’s meest traditionele en echte Frankische Wirtschaft Frankenhohe.

Schnitzel met patat

Nr. 4 WETTELSHEIMER BIERKELLER

Een beetje verborgen op een heuvel en in de bossen ligt de Wettelsheimer Bierkeller die vooral bekend is onder de Duitsers.

Top 7 Biergarten Beieren Mittel-Franken

NR 5: ALTE SCHULE in Solnhofen

Een biergarten in een oud schoolgebouw en aan de rivier de Altmühl.

Nr. 6 SCHWEIZERHOF in Donauworth

Een tikkeltje verborgen aan de Donau een prachtige biergarten met veel zelfgemaakt producten.

Top 7 Biergarten Beieren Mittel-Franken

NR 7: Zum Janni in Treuchtlingen

In Treuchtlingen aan de rivier de Altmühl met in het weekend live muziek

Logeren in een kasteel

Dus tijdens je verblijf in de vakantiehuizen in het kasteel kan je iedere dag een andere Bierkeller of garten proberen. Ieder heeft zijn eigen biersoort en specialiteiten. De prijs is vriendelijk. Honden zijn toegestaan en voor de kinderen is er altijd wel een speeltuin aanwezig.

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen goddelijke eenvoudige pasta in elkaar draaien en heerlijk onder ‘onze’ eigen boom op de binnenplaats van het landgoed opeten. 

eeuwen oude Walnotenboom