TOP 5 TIPS tegen

Fehrweh

 

Als het jullie ook zo gaat. Dat je na je vakantie een soort blues hebt, dat je niet op gang kunt komen, het verse brood, de wifiboom, het uitzicht, het bad op pootjes, de houthaard, uitslapen onder het dikke dekbed, de rust maar ook de gezelligheid mist. Dan heb je last van FERNWEH. Het prachtige woord betekend ‘pijn naar ver weg’. Fernweh is een veel beter woord dan heimwee. Want je hebt ‘pijn naar ver weg’ terwijl je met heimwee alleen maar pijn hebt naar huis. Ik heb 5 tips voor je die je misschien een beetje de ‘ver weg pijn’ verzachten.

TIP nr 1 GET SOCIAL!

Volg ons op sociale media. Onze instagram, facebook en blog zijn een soort online Schloss familie. Hier vind je meerdere met Schloss Fernweh en ik hou je op de hoogte van het dagelijks leven, aanbiedingen, video’s en foto’s van het Schloss.

Instagram:
Instagram is een foto app waar ik dagelijks een foto post die meekleurt met de seizoenen. En via instagram stories vlog ik over ons gezin en dagelijks leven.

Fernweh tip - Get Social

Facebook:

Op facebook vind je updates, lastminute aanbiedingen, filmpjes en meer Schloss lifestyle.

Blog:

Mijn blog is een samenvatting van social media met een persoonlijk tintje. Hier schrijf ik over hoe het is om in Zuid Duitsland te wonen en werken, onze weekendjes weg, tips en nieuwe uitstapjes.

Zo ben je er online toch een beetje bij.

TIP nr 2 Maak een Schloss #fernweh fotoboek

Ik knal mijn foto’s altijd via het iMac programma in een boekje, druk op bestel en binnen één week ligt de vakantieherinnering op de mat. Als ik dat niet doe verdwijnen de vakantiefoto’s in het digitale fotogeweld ergens op een schijf om later (na een computer crash) nooit meer terug te vinden.

Je kunt ook je foto’s op instagram een unieke #hashtag meegeven. Als je thuis via Hema met instagram inlogt heb je al je Schloss vakantiefoto’s op een rij. Echt SU-PER handig. Een fotoboekje maak je al vanaf 5,50 euro.

Fernweh fotoboek

TIP nr 3 TIJDSCHRIFT FERNWEH

Tijdschriften hebben iets troostends. Fernweh is zo’n tijdschrift. Het is een magazine met bijzondere reisverhalen van bijzondere oorden. Samengesteld door fotografen, insta-bloggers, deeltijdreizigers en fulltime levenskunstenaars. Maar ook online nemen ze je vanuit je luie stoel mee op reis. Armchair traveling (hashtag #armchairtraveling) noemt me dat. En ik ga graag met hun op reis.

Fernweh magazine

TIP nr 4 BAK BROOD!!

Koop een broodmachine en broodmix en parfumeer je huis met de geur van vers brood. Het perfecte begin van de dag en de ultieme vorm van huiselijkheid. Wakker worden met een ambachtelijk vers gebakken (spelt) brood verpakt in een knapperige korst. Een zachte boter en je lievelingsbeleg met een kopje koffie erbij en je hebt het perfect begin van een dag. Baktips vind je op mijn youtube kanaal.

Tip nr 5 BOEK EEN NIEUWE VAKANTIE

Niets zo goed tegen heimwee als het boeken van een nieuwe Schloss vakantie. Ik vind het heerlijk weer bij te kletsen en te zien hoe jullie kinderen weer een jaartje ouder worden. Maar kijk ook eens bij mij collega van Bijzonderplekje. Zij heeft een hele lijst met bijzondere plekje in heel Europa. En 30+ Kids heeft er ook pareltjes tussen zitten. Voor weekendjes weg of iets bijzonders bekijk dan één van mijn favoriete travelbloggers die je altijd wel op een leuk vakantie-idee brengen.

Travel qoute
Travel qoute
Travel qoute