TUSSEN NEDERLAND EN JE VAKANTIEHUIS IN HET KASTEEL

Geierlay voetgangershangbrug

Hängeseilbrücke Geierlay of hangbrug Geierlay is met 360 meter de langste voetgangershangbrug van Duitsland. De brug loopt van Mörsdorf tot Sosberg over het 100 meter diepe Mörsdorfer Bachtal. De Geierlay ligt in de Hunsrück (Rheinland-Pfalz) die we kennen van de familie kroniek vanaf 1919 Heimat.

PRECIES TUSSEN NEDERLAND EN SCHLOSS MÖHREN
De Geierlay ligt precies 370 km van Utrecht en Schloss Möhren. De perfecte tussenstop naar je vakantiehuis op het kasteel in Beieren.

Geierlay voetgangershangbrug Duitsland

HANGBRUG GEIERLAY BEREIKEN

De houten hangbrug is het best te bezoeken vanaf Mörsdorf waar ook het bezoekerscentrum ligt. Afslag 43 Pfalzfeld vanaf de Autobahn 61 (51 km onder Koblenz). Vooral het laatste stuk is behoorlijke slingeren, stijgen en dalen met prachtige uitzichten over de Hunsrück. Vanaf de parkeerplaats is de hangbrug alleen via een 2 km lange wandelweg te bereiken. Wij namen de bosweg. Deze is iets langer en goeie schoenen zijn geen overbodige luxe.

TOERISME

Mörsdorf is compleet ingericht op de toeristen voor de Hängeseilbrücke Geierlay. Vijf (of zes ik ben de tel kwijtgeraakt) mega grote parkeerplaatsen in en rond het dorp om de jaarlijks 170.000 duizend bezoekers te ontvangen. Wat eigenlijk gelijk ook een beetje wat van de charme weghaalt. Parkeren kost 2 euro. De meeste bezoekers zijn er tussen 10.00 en 14.00 uur. Wil je een mooie instagrammble foto zal je voor dag en dauw aan de hangbrug moeten staan.

earthexplorators Geierlay

WANDELROUTES

Rond de Geierlay zijn verschillende wandelrondwegen van 3km tot 14km die je door het Hunsrückerland leiden. Meer informatie vind je op Wandelen rond Duitsland grootste hangbrug

Voetgangershangbrug Geierlay

OPENINGSTIJDEN

Anders dan op google staat aangegeven is de voetgangershangbrug 24 uur en 7 dagen in de week geopend. De brug is 85 cm breed en zelfs met hoogtevrees, zweethandjes en onstabiele maag goed te doen. Betreden is op eigen risico.

Voetgangershangbrug Geierlay