Culinair Altmuhltal

Restaurants tips in Beieren

In ‘Het beste van Beieren Ebook‘ deel ik al de leukste Wirtschafts, Biergartens en Bierkellers. Toch (her)ontdekkingen we elke keer weer nieuwe restaurants. Daarom bij deze een up to date tips en hotspots lijstje met Beierse biergartens en restaurants.

GASTHOF ZUR SONNE PAPPENHEIM MET MICHELIN STER

De familie Glück (aan de naam zal het niet liggen) runt de Gasthof ‘Zur Sonne’ in Pappenheim. Eigenlijk waren wij een beetje uitgekeken op het typisch Duitse interieur. Maar toen we afgelopen najaar de nieuwe Sonnenterrasse ontdekte waren we weer helemaal verkocht.
het eten is er heelrijk. De dames van het kookboek ‘Koch, de Duitse keuken anno nu! (die in al onze vakantiehuizen ter inzage ligt) beschrijven het eten als volgt.

Goede Duitse keuken, met producten uit de regio zoals het plaatselijk lam, vegetarisch en vegan. Maar ook tutschnitzels en Knödel en trendy kunstwerkjes. 

www.sonne-pappenheim.de

Gasthof zur Sonne Pappenheim

ZUM GÜLDENEN RITTER

Hier zijn we graag. Het eten is er fijn net als de Biergarten. Het is een Wirsthaus en historische brouwerij met geschiedenis. De uit 1650 stammende Jura huis is tot ver in 1900 door de Graaf von Pappenheim als rechtbank gebruikt. Het imposante gebouw is met veel gevoel voor esthetiek en historie gerenoveerd. Tijdens het eten wordt je omringd door massieve oude balken, kachels en andere aanwijzingen naar een rijke geschiedenis. Het eigenaar is zelfs in het bezit van het 90 jaar oude kookboek van haar tante. Als daar geen geheimen in staan…

www.zum-gueldenen-ritter.de

Zum Güldenen Ritter Schambach

ALTE SCHULE SOLNHOFEN

Gasthaus Alte Schule is een kleinkunstbühne in Solnhofen. Het eigenwijze restaurantje heeft een biergarten met onder 100-jaar oude linde. Er is een mini speelplaats, een aanlegsteiger voor kano’s en klein theater. De eigenaar serveert vegetarisch, Hausgemacht en Fränkische gerechten. Het interieur ziet eruit zoals je dan van een echte Duitse Wirtschaft mag verwachten, inclusief Duitse Stammtisch.

Bratwurst mit sauerkraut

ABSOLUUT PROBEREN ALTMÜHLTALER LAMM

Naast vakantiegebied staat het Altmühltal vooral bekend om haar culinaire specialiteit het zachte Altmühltaler Lamm.  De lammetjes grazen op sonnige kruidige heide gebieden en die smaak proef je in het vlees. Het almühllammetje is voor de echte fijnproevers. Zacht, licht caloriearm en eiwitrijk. Aangemaakt met salie, tijm, rosmarijn en knoflook. Daarbij drinkt men ene krachtige Rosé of een volle rodewijn. Altmühltaler lamm vind je het hele jaar door als gebraden kotelet, gevulde lamsroll, gyros, Lammspieße van de gril, ragout en gewoon met zachte paddenstoelen of met Kloß.

 Zelf maken? Bekijk de recepten op www.altmuehltaler-lamm.de

ZUM GOLDENEN LAMM WETTELSHEIM

Als de iets is wat Beieren zo bijzonder maakt is dat ze tradities in leven houden, deze verfijnen en verbeteren. Het is de basis van de Beierse identiteit.  Ook hier vind je weer een derde generatie familiebedrijf waar de de liefde voor streek producten en het Altmühltaler Lamm kunt proeven. Buiten op het Sonnenterras op in de gemütliche Gasträume.

Een wandeling naar Wettelsheim is 6 km langs een beverdam en door een prachtige glooiend landschap. www.goldeneslamm-wettelsheim.de

Zum Goldenen Lamm Wettelsheim

SMAAKT HET NAAR MEER?

Dan is het een goed idee een vakantiehuis op het kasteel te reserveren. Culinair Beieren en de Altmühltaler specialiteiten smaken het best naar een wandeling, een steden bezoek of een spannende kanotocht. Genieten van een fijne Biergartens hier in ons mooie Altmühltal. Vanaf dat moment zit het niet toeristische en onontdekte Altmühltal ook een beetje van jullie hart, dat beloof ik.

Vakantie in een kasteel Atlmühltal Beieren