Teufelstrit Möhren

Teufelstrit Möhren

Een Teufelstritt is een voetafdruk van de duivel. De Frauenkirche in München heeft een Teufelstritt. Maar ook ons dorpje Möhren. Een voetafdruk van de duivel betekende onheil en armoede.

De duivel heeft volgens de verhalen in Möhren een gewoon en een houten been. Met het houten been zette hij af om van de ene berg naar de berg te sprinten. Met deze sprong bracht hij het dorp tegenspoed. De afdruk van het houten been van de duivel was een bewijs dat hij de veroorzaker was van alle ellende.
Gisteren heeft de jager ons de Teufelstritt van Möhren laten zien. En eerlijk is eerlijk ik was best een beetje onder de indruk. De

Blick vom Teufelstritt auf Schloss Möhren

Blick vom Teufelstritt auf Schloss Möhren

Teufelstritt ligt precies op een punt waar je van de ene berg naar de ander kunt springen. Met prachtig uitzicht op ons Schloss. Door het heilige geloof van onze jager in deze legende, was het of ik op dat moment echt bij de voetafdruk van de duivel stond.Nu moet je je voorstellen dat deze verhalen uit begin vorige eeuw stammen. Waar de tijden heel anders waren dan nu en er veel armoede heerste. Slechte zomer’s of winter’s betekende vaak een slechte oogst. Een grote bron van inkomsten uit die tijd.