TEUFELSTRITT MOEHREN

VOETAFDRUK VAN DE DUIVEL

Voor je aan de Teufelstritt Moehren wandeling begint neem ik je eerst mee in dit verhaal.  

Vroeger geloofde men in de duivel

Een Teufelstritt is het Duitse woord voor een voetafdruk van de duivel. Een duivel is een kwaad donker mythisch wezen met hoorntjes, vleermuisvleugels, puntige hoektanden, een bokkenpoot als been en bijzondere krachten. De Duivel bracht ongeluk. Je was bang voor hem en je bleef het liefst ver bij hem uit de buurt. 

De Duivelssprong

Gebeurde er in een dorp veel ongelukken die men niet kon verklaren zoals bijvoorbeeld een mislukte oogst, kinderziektes of een brand door onbekende oorzaak. Dan was dat, dacht men, het werk van de Duivel! 

Men geloofde dat de Duivel over het dal was gesprongen. Van de ene berg, naar de andere. Om dat te bewijzen zocht men naar de voetafdruk van de duivel.

Teufelstritt Möhren

Nu heeft Möhren z’n duivelse voetafdruk. Ver verstopt in het bos en zonder aanwijzingen niet te vinden.

Deze wandelroute brengt je naar de voetafdruk van de Duivel van Möhren. En tussendoor vertel ik je nog van alles over het dorp en haar kleine bijzonderheden. 

Teufelstritt Moehren

Beluisteren hier de Treufelstritt wandeling van Möhren!

Je vindt de Treufelstritt wandelroute Möhren ook in google maps!

Teufelstritt Möhren wandelroute

De voetafdruk van de duivel

Teufelstritt ligt precies op een punt waar je van de ene berg naar de ander kunt springen. Met prachtig uitzicht op ons Schloss. Door het heilige geloof van onze jager in deze legende, was het of ik op dat moment echt bij de voetafdruk van de duivel stond.

Nu moet je je voorstellen dat deze verhalen uit begin vorige eeuw stammen. Waar de tijden heel anders waren dan nu en er veel armoede heerste. Slechte zomer’s of winter’s betekende vaak een slechte oogst. Een grote bron van inkomsten uit die tijd.

Teufelstritt Moehren

Vakantie in Möhren – gelegen in het natuurpark Altmühltal

Ons kasteel staat hoog op een berg boven het dorpje Möhren. Je kunt in één van de vakantiehuizen op het kasteel logeren en dat is tevens een hele goede uitvalsbasis voor de Teufelstritt Möhren wandeling.

Meer over het natuurpark vind je op Naturpark Altmühltal.