DIRECT ANTWOORD OP DE VRAAG

Hoe wij op het kasteel terecht zijn gekomen!

Hoe wij op  het kasteel terecht zijn gekomen.

Antwoord op de meest gestelde vraag. Ons ‘ik vertrek’ avontuur begint ergens in 2004.

De broer van Ruud woont al vanaf 1988 in Duitsland in de buurt van Nürnberg. Zijn vrouw kreeg via haar paardenvriendinnen te horen dat er een kasteeltje in de ‘buurt’ (60 km verderop) te koop stond. Toen, op een zondag de ouders van Ruud in Duitsland op bezoek waren, zijn ze als soort uitstapje een kijkje gaan nemen. Zij waren gelijk verkocht.

Foto’s van het eerste bezoek aan Schloss Möhren 2004

Het eerste bezoek aan ons kasteel
Het eerste bezoek aan ons kasteel

Het eerste bezoek van Ruud en Sandra aan Schloss Möhren

Iets later waren wij voor een paar dagen in Praag en besloten op de terugweg ‘even’ te gaan kijken. Ik weet het nog precies. Maandag 18 oktober 2004 zagen wij het landgoed en kasteel Schloss Möhren voor het eerste. Het was zo’n gouden herfstdag, 15 graden en een zonnetje. We stapte onder onze magische walnoten boom uit en waren op slag verliefd.

Hoe kasteel terecht gekomen

De eerste indruk

Ruud en ik zijn door twee makelaars in een uurtje door het kasteel gejaagd. Het tolde me, weer een deur met weer een gang met daarachter weer een deur enz enz.

Bij het afscheid nemen hoorde ik Ruud zeggen. Binnen een week weten we meer. Slik….. Dat wordt dus snel besluiten, dacht ik nog.

Maar als het goed voelt, voelt het goed. Met een grove scan de conditie van het kasteel, de mogelijkheden en een gezonde dosis avonturenbloed was de keus inderdaad binnen een week gemaakt.

gedateerd interieur kasteel Duitsland

Je moet er doorheen kunnen kijken en je niet laten afleiden door gedateerd interieur.

December 2004 kochten wij een kasteel

In december 2004 zetten wij een handtekening onder het koopcontract van het kasteel Schloss Möhren. Vijf dagen later vierde wij voor de eerste keer kerst op Schloss Möhren. Terwijl aan de andere kant de wereld instortte met een tsunami trokken wij met 16 man, zo huppekee, het kasteel in. NIETS was klaar. Er stond een kerstboom en wat bedden. De enige plek met stromend water was in het vakantiehuis de portierswoning.

Hoe kasteel terecht gekomen

Voor het eerst slapen in ons eigen kasteel

Met z’n alle zaten we in de keuken van 25m2. Geen idee wat het kerstdiner was, maar het zal iets in de buurt van pizza en worstjes zijn geweest. Ik (net drie maanden zwanger) nam de pup en mijn ouders voor het eerst mee naar het kasteel. Niet handig voor een eerste indruk :-) Gelukkig zijn mijn ouders met mij wel wat gewend en nu de meest trouwe bezoekers van het kasteel.

Nieuwsgierig hoe het verder gaat?

  • wat de dieptepunten waren,
  • de onzekerheden,
  • de financiën,
  • waarom wij niet meededen aan het TV programma ‘Ik vertrek’,
  • de cultuur verschillen,
  • het verlies van Nederlandse vriendschappen
  • onze ‘ik vertrek naar een kasteel in Duitsland’ situatie 10 jaar later
  • en Schloss Möhren ’the next level’

Laat je email adres achter en je ontvangt ons volledige ‘ik vertrek’ avontuur in je mailbox.