Graffiti tour München PassePartout Beieren reisgids

GRAFFITI TOUR UIT DE PASSEPARTOUT BEIEREN REISGIDS

Routekaart graffiti tour München!

Denk je bij een graffiti tour aan Londen of Berlijn? Ik stel voor te beginnen bij de wortels van de graffitikunst in Europa, namelijk in München.

Waar in Berlijn eind jaren 80 de street art z’n opmars maakte, bespoten in 1983 een groep jongeren op een zijspoor van het treinstation Geltendrop (destijds eindpunt van de S-Bahn in München) Europa’s allereerste graffititrein (wholetrain)!

De jongens kwamen er met een flinke boete vanaf maar dat weerhield ze er niet van om de stad met deze kunstvorm verder te versieren. En dan heb ik het niet over slordig vandalistische leuzen in een tunneltje. Nee, menig grijze betonnen tunnel of blinde muur krijgt kleur en betekenis door de meest mooie kunstwerken. 

Graffititour München voor PassePartout Beieren reisgids

Rent a bike München

De graffiti tour die ik heb samengesteld is veel te groot om in één dag te lopen. Het is veel leuker een step te huren en daarmee door de parken en straten van München te glijden langs deze bijzondere gratis kunst.

Direct buiten het Centraal Station of een P&R zijn fietsen, e-bikes of elektrische steps te huur. Iedere bike is voorzien van een QR-code, die je scant met je smartphone. Daarna moet je de bijbehorende app downloaden, die vervolgens koppelen met het betalingssysteem en hoppa, rijden maar! Een gewone fiets kost ongeveer 12 euro per dag, een e-bike of elektrische step ongeveer 20 euro.

Graffititour München voor PassePartout Beieren reisgids

De vakantiehuizen in. het kasteel liggen maar 1,5 uur rijden van München! Met de trein naar het centrum van München is met de ICE ook 1 uur en 48 minuten.

Download de graffiti route München

Je kunt de graffiti route gemakkelijk downloaden in je google maps. Met een klik op de link opent zich vanzelf google maps.