JAAROVERZICHT

Terugblik 2017

TERUGBLIK OP 2017!

Allereerst wil ik jullie bedanken dat jullie een deel zijn van onze (digitale) Schlossfamilie, jullie warme commentaren,  gezellige aanwezigheid op social media en het vertrouwen van het vakantie vieren in de vakantiehuizen op het kasteel. DANK JULLIE WEL!

WAT GING ER MINDER GOED IN 2017!

Ik heb dit jaar best wat fouten gemaakt! Zo heb ik gasten die in 2016 hebben geannuleerd beloofd in 2017 terug te mogen komen. Daardoor liep ik in het hoogseizoen van 2017 een paar weken omzet mis die al in 2016 voldaan waren. Een dure maar leerzame les. Maar van vallen leer je opstaan en voor komende annuleringen zijn de voorwaarden aangepast.

Ook kan ik mezelf behoorlijk verliezen in dingen. Zo heb ik weken aandacht besteed aan de Duitse en Engelse vertaling van de website maar deze onvoldoende doorgevoerd met, tot nu toe, nul resultaat.

De verhuur was minder dan voorgaande jaren. Niet in het hoogseizoen maar wel daarbuiten. Deels komt dat doordat mijn website geen enkele SEO ondersteuning heeft! Dat SEO gebeuren ik laten liggen omdat het gehele google gebeuren mij duizelt.

DUS…. wat doe je als het financieel slecht gaat? Juist…. geld uitgeven ;-) Ik heb twee specialisten in de arm genomen en daarmee de laatste maand van 2017 al een goeie begin gemaakt. Hiermee ga ik keihard in 2018 verder….

BLUNDER

Oja…. en ik had jullie nog een blunder van mijn kant beloofd. Zo’n stomme fout dat ik me kapot schaamde en Ruud heb laten beloven het noooooit aan iemand te vertellen. Bij deze vind je mijn sappig verhaal onder mijn jaaroverzicht.

WAT GING ER WEL GOED EN WAAR HEBBEN WE VAN GENOTEN IN 2017!

JANUARI

In januari konden we skien, sleeën, langlaufen en rodelen in het Altmühltal. WINTER in het Altmühtal 

Winter in Beieren Altmühltal

FEBRUARI

Ik schreef ons emigratieverhaal in vijf delen van me af. Elke dag publiceerde ik een onderdeel van onze emigratie. Met heel veel lieve en leuke reacties en een van mijn meest gelezen blogposts. Hoe het is om te emigreren!

Emigreren en financien

MAART

Met een glimlach denk ik terug aan Engeland en London. Aan de chauffeurs die je elke keer en ieder moment van de dag of nacht met een vriendelijk ‘hi my love’ begroeten. De mooie rode dubbeldekkers, de diepe Britse klank in ‘I beg your pardon’ en en pint of beer. En de echte Londenaar die geen jas draagt, halter topjes, blote voeten in ballerinas, korte rokjes zonder panty en we hebben zelfs flip flops gespot. Begin maart en 8 graden he! Ohoooo London! wat ben je leuk..

Met de kinderen naar London

APRIL

De instagram community van fotografen en creatievelingen ontmoet elkaar over de hele wereld. Ter gelegenheid van de #WWIM15 (de 15e World Wide Insta Meet) heb ik instagrammers uitgenodigd voor een rondleiding door ons kasteel. InstaCastleWalk 

WWIM15 #InstaCastleWalk

MEI

Net als de lente knallen wij het seizoen in met de meivakantie. En we konden een nieuwe toffe wandelroute aan onze favoriete toevoegen! Zie onze TOP 3 WANDELROUTES!

Wandelvakantie Beieren

JUNI

MIDZOMER! In juni stuiterde we van Sonwendfeier naar dorpsfeest, van kerkdienst onder de boom naar een droombruiloft op het Schloss.

Bruiloft op een kasteel

JULI

In het hoogseizoen vult het landgoed zich met ridders en prinsjes. En word ik onder de boom bijgepraat over de laatste trends en Netflix hype’s in Nederland.

Midzomer Beieren

AUGUSTUS

In augustus mogen wij ons omringen met vrienden, lieve gasten, ondeugende hondjes, pubers, kletsende kleutertjes en heel veel mooie verhalen.

Augustus in Beieren

SEPTEMBER

De normaal zo mooie september was dit jaar koel en nat wat mooie plaatjes opleverde. En we maakte ons klaar voor oktober met een echte klederdracht guide voor het oktoberfest!

Regenbogen Altmühltal

OKTOBER

Oktober maakte alles goed. Het was een droomherfst. Milde temperaturen en een goud, geel Altmühltal landschap aan onze wandelschoenen. GE-NO-TEN!

herfstvakantie in Beieren

NOVEMBER

In november groeit heel Beieren van de kerstlichtjes en Glühwein! De grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland liggen rond de vakantiehuizen in het kasteel.

Kerstmarkten in Beieren

DECEMBER

Traditioneel begin in Duitsland het aftellen naar Heiligabend op de 1e december. Met een adventskalender met 24 deurtjes mag je iedere dag een deurtje openmaken. Bij deurtje 24 is het kerst. Ik maakte voor jullie een advensksalender met 7 deurtjes tot kerst. Gezien de leuke reacties ga ik voor volgend jaar 24 cadeautjes sparen.

Kerst op een kasteel in Beieren

BLUNDER

Eind dit jaar was ik toe aan een nieuwe firma wasmachine. Ik deed wat zoekwerk online en ging te raden bij onze lokale witgoedhandelaar. Hij adviseerde mij een Miele Gewerbe Waschmachine die ik vervolgens online tegen een scherpe prijs (lees 3 x de prijs een normale Miele ipv van 4 x ) bestel. Nu heb ik van mijn vader geleerd, als het ’to good to be true’ is, dan is het vaak ook zo…..

Na betaling had de firma wat leveringsproblemen (er gaat geen belletje rinkelen). Na een 3 weken en een telefoontje met een uiterst aardige man, wacht ik nog eens 2 weken. Let op, er gaat nog steeds geen enkel belletje rinkelen.

Na 6 weken en geen signaal van de leverancier kom ik er online achter dat het bedrijf en meneer compleet van de aardbodem is verdwenen. Bim bam…..

Ik voel me zo ontzettend naïef en dom. Ik heb vooraf niet genoeg geïnformeerd en heb me zomaar laten bedonderen. Ik schaamde me zo. Na aangifte (samen met duizend andere, deze meneer had het behoorlijk professioneel aangepakt) heb ik bij de lokale winkel, met gebogen hoofd en duizend excuses, dezelfde Gewerbe Waschmachine (tegen de normale hoofdprijs) gekocht. Een duur lesje.