ELEMENTEN DIE ER ALTIJD AL WAREN EN EEUWIG ZULLEN ZIJN

Logo Schloss Möhren

Jaren stond er op m’n bureaublad een mapje met de naam schloss-logo. Vol met ‘voorbeeld’ logo’s, ideeën en een psd file met mijn eigen probeersels. Dat mapje werd soms maanden niet aangeraakt, soms een halve dag wel. Ik vond dat ik wel zonder logo kon.

Zoals je in m’n jaaroverzicht heb kunnen lezen heb ik in november twee specialisten in de arm genomen. Ééntje die  duidelijk verbaast vroeg waarom ik nog steeds geen herkenbaar logo heb. En eentje die een logo kan maken. Hoe zoek je ze uit.

basis voor het schloss logo

DE BASIS

Linda Thuijs is mijn specialist in online marketing voor B&B’s maar ook grafisch ontwerper. Je zou Linda kunnen kennen van ons Origineel B&B concept interview van maart 2017. Aan haar de opdracht een logo te ontwerpen, waar ik zelf jaren lang niet uit kon komen. Wat gaf ik haar mee.

Het kasteelwapen, iedereen die hier aankomst staat met z’n neus voor de schlosspoort.
Een gewei. We zijn een jachtslot.

Mijn kleuren zijn:
wit: #ffffff
donker blauw: #1d2939
goud:  #cbaa5c

Niet te krullerig, vrouwelijk of rond. Ik wil graag mooi slank, strak, elegant maar ook eenvoudig. Wij zijn immers maar een boeren landslot op berg, geen tierelantijntjes kasteel met gouden kranen. 

basis voor het schloss logo

Zoals het bij mij vaak gaat. Ik begin aan iets zonder dat ik echt goed te weten wat ik aanpak (iets met klok en klepel). Gaandeweg worden dingen mij duidelijk. Zo moest ik ontdekken dat een wapen totaal iets anders is dan een logo.

WAPEN
Een wapenschild of een blazoen is een kleurig merkteken die verbonden is aan een (adelijke) familie. Eventueel uitgebreid met schilddekking, helm, kroon, schildhouders en wapenhouder. Een wapen wordt gebruikt als herkenningsteken voor personen, families en organisaties. De oorsprong ligt in de middeleeuwen, check ;-).

HET SCHLOSS MÖHREN WAPEN

Het wapen behoord behoort niet Schloss Möhren maar is een samenvoeging van families waaronder de Pappenheimers. De zwaarden in het logo symboliseren macht of weerbaarheid. Gekruiste zwaarden, strijd of slagveld. Het blauwe schildjes zijn eekhoornvelletjes die duiden op hoog adelen afkomst. De dubbelkoppige raaf een wapendier. Het lezen van een wapen noemt je blazoeneren. Mijn logo ontwerpster Linda houdt zich al 20 jaar bezig met symboliek, wapens en schilden. Een uitleg/blazoen over ons Schloss Möhren kasteelwapen vind je op de website van mijn logo ontwerpster Linda.

WAPENRECHT

Een wapen is beschermd en met je niet zomaar toe-eigenen. Zelfs niet als hij levensgroot op je eigen voordeur staat of als je er overal op je landgoed over struikelt. Ook staan er op ons wapen teveel details om goed te kunnen verwerken in een logo.

basis voor het schloss logo

LOGO
Een logo moet het karakter en kernwaarden van je bedrijf uitdragen. Een logo moet eenvoudig en krachtig zijn. Punt. Ik krijg verschillende voorstellen onder ogen. Al m’n onzekerheden zoals waarom wel of geen kroontje of zwaarden, lettertypes, verschillende torentje of klavertjes worden geprobeerd maar dragen niet bij aan wat ik wil uitstralen.

Ik moet leren minder is meer!

1e voorstel logo ontwerp
2e voorstel logo ontwerp
3e voorstel logo ontwerp

SCHLOSS MÖHREN LOGO
En dan na omwegen en vooral veel stuitergedrag van mijn kant komt het tot de keuze van mijn logo. Gemaakt van elementen die er altijd al waren en eeuwig zullen zijn, verwerkt in een logo. Mijn Schloss Möhren logo!

Of ik trots ben? Wat denk je?……..

Logo Schloss MöhreN