Super omas in Libelle

Hoofdrol in de 1e zwartwit film na WOII

Libelle zocht super omas

Eind vorig jaar stond er een oproepje op Facebook. Bijzondere oma’s gezocht. Was jouw oma piloot, binnenvaartschipper, staatssecretaris, ontdekkingsreiziger, wereldreiziger, arts in de tropen, museumdirecteur of deed zij op een andere manier iets bijzonder? Dan zoek ik jou voor ene kort interview in NL’s grootste vrouwenweekblad.

Super oma Polly

INTERVIEW super omas in Libelle

Ik reageerde uit naam van onze dochters die een bijzondere oma hebben. Polly en mijn schoonmoeder speelde op op 7 jarige leeftijd de hoofdrol in de eerste zwart/wit film na WOII. Haar vader Paul Bruno Schreiber (kunstenaar en filmmaker) regisseerde de film nav zijn boek ‘Myrte en de Demonen‘. De sprookjesfilm is gebaseerd op de strijd tussen goed en kwaad. De film drukt de strijd tussen licht en duisternis, goed en kwaad op symbolische wijze uit. Polly speelde in de film Myrte die met haar jeugd, onschuld en blonde Shirley Temple haren symbolisch de strijdt met het duister aangaat.

Kort daarna werden wij gebeld voor een interview. Omdat er meerdere aanmeldingen waren was het niet zeker of ons stukje geplaatst zou worden. Afgelopen week tipte een oplettende klant ons op het artikel. Kijk nou hoe leuk. Oma Polly in Nederlands grootste vrouwenweekblad Libelle.

Best wel een beetje trots! Wat zeg ik mega trots op onze super oma in de Libelle

Super oma Polly van Klaveren in Libelle
Super oma Polly van Klaveren in Libelle

De sprookjesfilm op youtube

In vijf delen staat de gehele sprookjesfilm Myrte en de Demonen op youtube. De muziek werd uitgevoerd door het London Philharmonic Orchestra, het camera werk is van Bert Haanstra en de regie van Paul Bruno Schreiber.

Logeren in het kasteel van de super oma

Polly woont samen met haar man Wijk op de 1e etage van het kasteel. Op het landgoed bevinden zich 4 vakantiewoningen.

Meer over het magazine Libelle!

Schloss Moehren