SYBURGER WASSERSCHLOSS

Kasteeltje te koop

Laatste Schloss Syburg update (sept 2023) onderaan deze pagina

Dwangverkoop afgeblazen febr 2017

Koop Syburg sept 2021

Bezoek Syburg sept 2023

Zwak voor kastelen

Wij hebben een zwak voor oude panden en kasteeltjes (duh)! Wij vinden het heerlijk om oude gebouwen te bekijken en te beoordelen op evt koop en exploitatie. Zo is Schloss Raitenbuch, Schloss Ottingen, boerderij de Wieshof, een oude fabriek in Leipzig en een Italiaanse Villa uit 1783 in Eichstätt voorbij gekomen. Sommige zijn nog te koop andere niet meer.

Kasteeltje onder de hamer

Gisteren kwam mijn schoonvader met een krantenartikel waarin staat dat Syburger Wasserschloss (30 km hier vandaan) 30 januari 2017 onder de hamer gaat. Ook al was het vrijdagmiddag -14,5 gr toch gingen we kijken.

Schloss unter dem Hammer 01-2017

Vervallen landgoed

Het erfgoed is in vervallen staat. Bij de poort treffen we toevallig de zoon van de huidige eigenaar, die in ons waarschijnlijk een potentiële koper ziet, want we krijgen een rondleiding. De bezitters zijn de laatste 40 jaar drukker met procederen tegen de gemeente, Landratsamt, de Bundesrepublik en de Europesche Unie geweest dan met onderhoud of renovatie.

De inmiddels 88 jarige vader bewoont het wasserschloss echter zonder stromend water en centrale verwarming. Uiteraard allemaal niet door hun schuld maar sabotage en pesterij van de gemeente, tuurlijk….. Mijn tenen vriezer er met inmiddels -16 gr bijna af en ik kan alleen maar denken. Wat moet deze man godvergeten verbittert en eigenwijs zijn om, met deze temperatuur zonder stromend water en met een houtkacheltje, niet z’n pand te willen verlaten.

Renovatie van het kasteel

Het erfgoed gaat 30 januari 2017 onder de hamer voor 110.000,00 euro. Zo op het eerste gezicht een koopje voor 5400 vierkante meter, een Schloss met hoofdgebouw en twee vleugels, stallen, bedrijfsgebouwen, koetshuis een een torentje. Maar volgens de gemeente zit er minstens voor 1 à 2 miljoen renovatie achter. De gemeente is de huidige eigenaren zo zat dat in het kranten artikel staat dat bij koop zij graag met financiële middelen meehelpen aan de renovatie.

20 jaar geen bezoekers

Volgens de krant zijn de laatste 20 jaar amper 5 personen binnen geweest. En ook wij mochten alleen buiten kijken. Wel kregen we een cd met foto’s van het interieur mee. De beelden laten een rijke architectuur zien maar totaal vervallen. Zo ontzettend jammer.

Verliefd op het koetshuisje

Ik was helemaal verliefd op het koetshuisje, de orangerie en de toren. In alledrie zou ik zo als vakantiewoning willen hebben. Maar goed, wij hebben al een kasteel, 4,5 ha grond, Guthaus, torentjes en middeleeuwse stallen laat ik me daar eerst maar eens op concentreren. Maar mocht je interesse en een tonnetje of 9 of meer over hebben. Laat het me weten. Mijn schoonvader en ik gaan uit pure nieuwsgierigheid naar de veilig. Wij graag in jou naam (lijkt me wel cool :-).

Syburger Wasserschloss

Update Syburger Wasserschloss 7 februari 2017:

De dwangverkoop/versteigerung is op het laatste nippertje afgeblazen. De huidige eigenaar heeft zijn schuld aan de gemeente en de Landkreis afgelost waarmee de dwangverkoop van de baan is.

In onze vriendenkring zijn er twee serieus geïnteresseerde (tel ik ons niet mee) en volgens het krantenartikel van hieronder zijn wij niet de enige. Op de website Syburg Retten berichten de huidige eigenaren dat ze verrast zijn over de interesse in het landgoed en dat ze op zoek zijn naar een gepaste koper.

Kranten artikel over Schloss Syburg

ps in de laatste video op de website van Schloss Syburg zie je een ‘bloedmooi’ beeld van hoe het landgoed vroeger was.

Update Syburger Wasserschloss 13 september 2021

Techondernemer de 65 jarige Hans-jürgen Hilscher koopt Syburger Wasserschloss. Naar een object als Schloss Syburg heeft hij jaren gezocht. De dag van de koop is tevens de trouwdag met zijn partner Anja Schikarski-Hilscher. De Schlossherr en -dame hebben als doel er een evenementen hotel van te maken.

Syburg verkauft

Update Syburger Wasserschloss september 2023

Met het ondernemersnetwerk Altmühlfranken Lauter Frauen bezocht ik Syburger Wasserschloss in september 2023. Onze groep kreeg een persoonlijke rondleiding van sympathieke Hans en Anja die met hulp van sponsoren en heel veel geld het wasserkasteel weer tot een heus pareltje opbouwen. Diepe diepe buiging.

Lauter Frauen Schloss Syburg

Slapen in een kasteel

Wij (Ruud en Sandra) ondernamen een soortgelijk avontuur in 2005. Hoe het ons is vergaan lees je in mijn ‘Ik vertrek’ serie

https://www.schlossmoehren.com/thema/ik-vertrek/