EEN KIJKJE OP ZOLDERS

Welke geheimen bewaren onze zolders?

Binnenkijken op zolders van een middeleeuws kasteel

Op mijn lijst met goede voornemens staat dat ik onze kasteel als filmlocatie onder de aandacht van filmproducenten wil brengen. Ons kasteel is uiterst geschikt als locatie voor historische of romantische films. Daarom hieronder een fotoimpressie van onze middeleeuwse zolders. Voor meer informatie of foto’s stuur een email naar kasteelvrouwe Sandra.

Binnenkijken op zolders kasteel
Trap naar de zolder boven het Gutshaus

Binnnekijken op zolders van het kasteel

Met fundamenten uit 1100 kan het niet anders dat iedere steen van ons kasteel een verhaal vertelt. Zo ontdekken wij af en toe nog geheime kamers en meerdere aanwijzingen naar leven uit andere tijden. Soms in de vorm van een boekje met een speciaal voederprogrogramma voor het fokken ven een nieuw paardenras. En af en toe komt een bezoeker uit het verleden ons erf op wandelen om de geschiedenis zelf tot leven te brengen. Zoals het verhaal van Reinhard die in het kasteeltorentje (dat nu een vakantiehuis is) geboren is. Lees hieronder meer over het avontuur van Reinhard.

Maar er zijn altijd nog onopgeloste mysteries, zoals wie sliepen sliepen er in 1846 op onze zolders, welke naam valt daar te ontcijferen en hoe zag zijn of haar leven eruit.

Binnenkijken op zolders van het kasteel
medieval barn Castle Möhren
medieval barn Castle Möhren

Het kamertje van Reinhard en zijn familie

Een van de verhalen die ons zomaar in onze schoot is gevallen is het verhaal van Reindhard. Zijn moeder vluchtte uit Sudetenland en kwam als hulp in de huishouding bij de Graf zu Pappenheim aan werk. Eerst woonde het gezin bestaande uit een zoon, dochter en moeder in de noordelijke kasteeltoren. Hier kwam Reinhard na de oorlog ter wereld. Later verhuisde het gezin door een brutale daad van de oudste broer van Reinhard in het kamertje op zolder. Koud, hongerig maar niet eenzaam beleefde Reinhard hier toch een redelijk fijne jeugd. Herinneringen die hij in de zomer van 2014 zelf kwam vertellen tijden een verblijf in ‘zijn’ geboortetorentje.

medieval barn Castle Möhren
medieval barn Castle Möhren
medieval barn Castle Möhren
medieval barn Castle Möhren

BINNENKIJKEN IN HET KASTEEL

Nieuwsgierig naar een fotoimpressie van het interieur van het kasteel? Klik dan hier voor de binnenkijker van het kasteel.