TIJDREIZEN IN DE 21STE EEUW!

Terug in de tijd was nog nooit zo makkelijk!

Tijdreizen

Geschiedenis ga je pas leuk vinden als je ouder wordt. Altans zo was het voor mij. Vroeger vond ik geschiedenis stom, saai en stoffig. Maar eigenlijk is er niets leukers dan terug in de tijd.

Dus ik ben het #tijdreizen gaan noemen. Gewoon omdat dat veel leuker klinkt. En laat je op het kasteel nou heel goed kunnen tijdreizen.

Je kan vanuit het vakantiehuis in het kasteel naar verschillende momenten in de geschiedenis terugreizen. Een leukere manier om je kids mee te nemen in de geschiedenis is er niet.

Zo kan je tijdreizen naar:

15 miljoen jaar v. Chr – DE DINO’S 

Terug naar de dinosauriers naar meer dan 15 miljoen jaar geleden. Naar de tijd dat de Tyrannosaurs of de Apatosaurus onze planeet beheerste. En waar de Archeopteryx (de oervogel) over het meer vloog waar nu ons kasteel staat.

Tijdreis naar de Dinosauriers

400 jaar v. Chr. – DE ROMEINEN

Je kan terug naar het begin van onze jaartelling. Naar het grote Romeinse rijk met hun prachtige romeinse badhuizen, villa’s kastelen, tradities en kleding. Je kunt Romeinen helmen passen, oud romeinse spelletje spelen en zelfs baden zoals de Romeinen dat deden in een romeinse Therme.

Tijdreis naar de Romeinen

793 na Chr. KAREL DE GROTE

Karel de Grote (die slimmert) heeft geprobeerd een 2 kilometer lang kanaal te graven tussen de Rezat en de Altmühl om een waterweg verbinding te maken tussen de  Noordzee en de de  Zwarte zee. Nu is het een idyllisch plekje midden in de bossen met een klein museum en de laatste resten van zijn bouwwerk en een super picknickplek en tussenstop van je wandeling of fietstocht.

1400 na Chr. – DE MIDDELEEUWEN

Natuurlijk mag een tijdreis naar de middeleeuwen niet ontbreken. Kasteelmuren, folterkamers, dubbele slotgrachten, schietgaten, kasteelpoorten, kanonnen galerie, zwaarden, kroontje en middeleeuwse kruiden en muziekinstrumenten. En na een bezoek aan één van de vele middeleeuwse kastelen uit onze kastelen route is als kers op de taart een heuse ridderslag of prinsessen kroning natuurlijk een leuke (stoere en dappere) toevoeging.

Middeleeuwse ridders

1800 na Chr. – DE TIJD VAN SISI

Pak je glazen muiltjes en je kroontje maar vast in. Terug naar de tijd van de wespentaile met wijderok, juwelen en andere imperiale kostbaarheden.

Tijdreizen naar Sisi

Jaar 1933  1946 _ WOII

Ook een bezoek aan WOII kan worden toegevoegd aan je tijdreis. Niets en alles is verbonden met  dit gedeelte uit onze geschiedenis. Musea, monumenten, concentratiekamp Dachau, of het Congresterrein van de Nazi-Partij. Maar met de indrukwekkende privé WOII verzameling van mijn schoonvader gelegen op de begane grond van ons kasteel hoef je niet eens de deur uit.

WOII museum Wijk van Klaveren

De middeleeuwen in de 21ste eeuw

De middeleeuwen in de 21ste eeuw. Waar je kunt slapen in een vakantiehuis met een middeleeuws tintje en midden tussen deze tijdreis zones. Een kaartje met de de tijdreis poorten verklap ik op mijn geheime download pagina in ruil voor je emailadres.

Staat tijdreizen al een tijdje op je #bucketlist Neem dan een kijkje bij onze vakantiehuizen of beschikbaarheid om te kijken of je een tijdreis aan je wensenlijstje kan toevoegen.

Slaapkamer op de zolder van het kasteel