TOP 3

wandelroutes

WANDELEN!

Vroeger vond ik wandelen suf. Tegenwoordig kan ik er intens van genieten. Mijn #rondjemethethondje (variërend van een 15 min tot een uur) en is mijn rustmoment op een drukke dag. Bij iedere stap die ik zet wandel ik mijn gedachten tot rust. Zo fijn.

En nu is het Naturpark Altmühltal ook nog eens een wandelwalhalla! De ’top trail van Germany’, the Altmühltal Panoramaweg is 200 km lang en loopt van Gunzenhausen naar Kelheim langs Schloss Möhren. Niet slecht, toch?

Onze meiden hebben het wandelvirus nog niet echt te pakken. Bij ieder voorstel wordt er gepiept en gejammerd, geen zin enz enz. Van mij MOETEN ze mee. En zo gauw ze in het bos lopen is het over. Ze vinden van alles, klimmen overal op en we hebben de beste gesprekken. Daarom… mijn top 3 wandelroutes van het Altmühltal. Allemaal goed te doen met kinderen of als je hond je kind is.

Jägersteig wandelroute

TIP nr 1 JÄGERSTEIG!

Absolute topper en must do! Een intensieve wandeling met pitte klimmetjes, rotsspleten en eindeloze uitzichten. Een route van 6 km over de rotskliffen en hetzelfde aantal kilometers door het vlakke dal terug.

Bekijk ook de video van ons Jägersteig avontuur!

Jägersteig wandelroute Altmühltal

Tip nr 2 Wandelroute Zwölf Apostel – Altmühltalpanoramaweg

Wandel een stuk van de Altmühltal Panoramaweg. De #mustsee van het natuurpark Altmühltal is de Dolemit rotsformatie Zwölf apostel ( 12 kalksteen rotsen op een berghang tussen Solnhofen en Eßlingen). Miljoenen jaren gelden ontstaan uit kalkafzetting van een groot jura meer. De route (totaal 8 km) is goed te doen, de uitzichten zijn PRACHTIG en een beloning (lees ijs of een koud biertje) een must.

Bekijk  de video van de Zwölf Apostel wandelroute!

Top 3 wandelroutes naturpark Altmühltal

TIP nr 3 de mystieke wandelroute naar de St. Ulrichs Kapelle

Vanaf het kasteel loopt de wandelroute nr 1 ‘de Kapellenweg’ naar de Ulrichs Kapelle. Een verlaten ruïne midden op een heuvel met een mystiek tintje. Een prachtige route dwars door het bos waar je uren lang niemand tegen komt.

In deze video vind je alle mythes over de Ulrichs Kapelle!

St.-Ulrichs-Kapelle
top 3 wandelroutes Altmühltal