DRIE-GENERATIEVAKANTIE IN EEN VAKANTIEHUIS IN DUITSLAND

Op vakantie met Opa & Oma

Er is een nieuwe trend op vakantiegebied. Samen met opa en oma op vakantie. Misschien met alleen oma of opa of gezellig met de hele familie op drie-generatievakantie. Hoe dan ook jullie zullen prachtige herinneringen maken in het vakantiehuis in Duitsland.

VAKANTIEHUIS VOOR DRIE GENERATIEVAKANTIES
De vakantiehuizen het Schweizerhaus  en de Portierswoning zijn uitermate geschikt voor een drie-generatievakantie. Houden Opa en Oma van meer privacy dan is het twee persoons vakantiehuis in de Poorttoren heel charmant voor grootouders.

Drie generaties-vakantiehuis

KROKUSVAKANTIE IN BEIEREN

Goed hier in Beieren is de kans op sneeuw precies tijdens de Nederlandse krokusvakantie 10% Als dat zo is gaan we hysterisch met z’n alle naar de kneuterige blauwe piste in treuchtlingen. Zie optie 5.

Maar 90% kans dat het druilerig, koud en regenachtig is.
Om te voorkomen dat je kinderen de hele dag aan het WiFi gezogen zijn, moet je zelf aan de bak! Spelletjes doen, wandelen, zwemmen enz enz. En ik kan je verklappen das best vermoeiend. We hebben er net een herfst- en kerstvakantie binnen op zitten dus ik ben wel een beetje klaar met dat gehang op de bank.

drie generaties-vakantiehuis

VAKANTIE MET OPA EN OMA

Optie 1. Opa en oma zijn actief en goed ter been. Dan mogen ze mee onder voorwaarde dat ze af en toe een flinke wandeling maken. Jij kan die tijd gebruiken om ff je boek te lezen, een bad of gewoon beentjes omhoog met een wijntje en tijdschrift.

Optie 2. Het komt met bakken uit de lucht en Opa en Oma zijn geen kilometervreters maar nog wel goed ter been. Zet dan de winkelaars af in het overdekte winkelcentrum  Westpark in Ingolstadt, City Galerie in Augsburg
of Brücken Center in Ansbach en ga samen vakantiegeld stukslaan. Het je autoliefhebbers in de familie, stuur dan aan op Ingolstadt, dan kunnen de autofielen kwijlen bij mooie auto’s in het Audi museum.

Winterwandelen in Beieren

Optie 3. Iedereen is moe, heeft spierpijn of heeft last van algehele malaise. Doe een spelletje. De gene die verliest betaald een lunch bij de bakker, moet koken of afwassen ;-)

Optie 4. Zwemmen
Niemand houdt ervan vermoeide klamme kinderlijfjes in een te klein kleedhokje aan te kleden. De Onesie is de uitkomst. Rits dicht, hop door. Patatje bij de snackbar (Temmix of Aziatisch) KLAAR! Daarna verdient iedereen de tablet, smartphone of laptop, toch?

Optie 5.
Stel er ligt toch sneeuw!!! Dan zetten we niet sneeuwliefhebbers aan de Glühwein of warme chocolademelk met slagroom en de rest gaat keihard van de rodelbaan!

Oja het is Bockbier seizoen! Tralalala Voor meer inspiratie bij regen check mij Rainy days tips!

Winter in Beieren

OVERLEVINGSTIPS

Er zijn wel wat voorwaarden om zo’n Opa en Oma drie-generatievakantie te overleven.
Regel nr 1. Bemoei je niet, IK HERHAAL, bemoei je niet met de opvoeding van je kleinkinderen!
Regel 2. Behandel je ouders met respect. Ook al zijn ze eigenwijs, vergeetachtig of een tikje weird, jij houdt er ook niet van bemoederd te worden door je eigen broedsels.

OJA en
Opa’s houden van vuurtje stoken.
Oma’s hebben geheime taartjes of draadjesvlees recepten.
Mama’s kunnen goed warme chocolademelk met slagroom maken.
En papa’s bedenken gekke dingen.
TOCH?