WANDELEN IN HET NATUURPARK ALTMÜHTAL

Wandelblogger MyFootprints op ontdekking!

Wie is Ivonne van MyFootprints.nl

Ivonne wandelt, altijd en overal. Wandelen doet ze soms alleen, soms met haar Frank (de man met het blauwe shirtje). Ze wandelen net zo makkelijk in Guatamala, Costa Rica, Spanje of de ruwe kust van Engeland als het strand van Scheveningen of Groesbeek. Zij is een weergaloze amateur fotograaf, heeft net de 50 aangetikt, houdt van emigratie verhalen en zorgt tussendoor liefdevol voor haar demente (schoon)ouders. En daarover schrijft ze!

Wandelen in het natuurpark Altmühltal

Blogger met een echt verhaal

Ik moet even uitleggen dat wij al vakantielocatie vaak verzoeken krijgen van zelfbenoemde influencers voor een gratis overnachting op het kasteel. Je kent ze wel van die instagrammers met veel selfies en gekochte volgers (en mooi lijf, dat dan weer wel) die denken dat de wereld om hen draait. Niet alleen vervelend voor mij maar ook voor bloggers die wel waarde toevoegen.

MyFootprints.nl is zo’n waardevolle wandelblogger. Ivonne heeft een eerlijk blog met echte volgers. Ze schrijft zoals ze is met handige wandeltips en lijstjes. En is lid van een clubje ‘like minded’ outdoorbloggers die de vrijheid en schoonheid onze globe beleven op een echte manier. Ik voelde een match!

Wandelen in het natuurpark Altmühltal

Ivonne wandelt dus!

Ik heb Ivonne gevraagd of zij het wandelgebied rond de vakantiehuizen op ons landgoed wil ontdekken. Verder heb ik haar vrij gelaten in hoe en wat maar stiekem hoopte ik dat zij (als wandelkenner) onze top 3 wandelroutes van het natuurpark Altmühltal zou meepakken.

Wandelen in het natuurpark Altmühltal

Beieren wandelend ontdekken!

Voor haar is 20 kilometer wandelen een dagje rust. Met een temperatuur van 33 graden op de barometer noemt zij het ‘even wennen’. Dus onze nr. 3 wandelroute van 20 kilometer rond de mysterieuze Uhlberg kapelle hadden ze op dag één al te pakken.

Wandelen in het natuurpark Altmühltal

De wandelroute ‘De Jägersteig’

Onze absolute nr 1 wandelroute valt ook bij het MyFootprints team in de smaak. Hoewel de route maar 6 kilometer is doen ook zij er een aantal uren over vanwege het vele stijgen en dalen en de stops om te genieten van de bijzonder mooie uitzichten.

Jägersteig Wandelen in het natuurpark Altmühltal

De Altmühltal Panoramaweg

De Altmühltal Panoramaweg is een 200 kilometer lange wandelroute die dwars door het natuurpark Altmühltal in Beieren loopt. Het is een begrip in Duitsland en één van de ‘Top Trails of Germany’. En deze wandelroute loopt praktisch langs de vakantiehuizen op het kasteel. Die mag je als echte wandelaar niet missen natuurlijk.

De wandelroute is er eentje met eindeloze uitzichten langs de eeuwen oude rotsformatie de ‘Zwölf Apolstel’. Frank en Ivonne pakken een stuk van de route tussen Dollnstein en Solnhofen. En zoals het echte wandelaars vergaat genieten ze enorm van de natuur, rust, vlinders en uiteraard de route zelf.

Jägersteig Wandelen in het natuurpark Altmühltal
Jägersteig Wandelen in het natuurpark Altmühltal

Home away from home Möhren

En dan! Hoe vond het MyFootprints team het in het wandelparadijs in Duitsland? Frank en Ivonne hebben een week lang genoten van alles zoals ze zelf zegt ‘deze bijzondere plek’ te bieden heeft. Haar conclusie; het leven van een prinses is zo gek nog niet. Lees haar hele slapen in een kasteel in Duitsland verhaal.

Jägersteig Wandelen in het natuurpark Altmühltal

Conclusie wandelen in het Altmühltal

Vakantiehuizen in een kasteel en een wandelvakantie zijn een prima combinatie. Ivonne beschrijft haar Jägersteig en Zwölf Apostel wandelervaringen op haar blog. Haar blogs zijn rijk versiert met haar eigen foto’s die ik ook voor deze blogpost mocht gebruiken en ze sluit altijd af met handige wandeltips en beschrijvingen over de wandelroute waar alleen een echte wandelaar aan denkt.

Dank je wel Frank en Ivonne en auf wiedersehen in Beieren.

Jägersteig Wandelen in het natuurpark Altmühltal

Alle foto’s zijn van Ivonne van MyFootprints.nl