OP Z’N KOUDST EN MOOIST

Winter op het kasteel!

Winter op het kasteel in Zuid-Duitsland is koud en weergaloos mooi. De kleur van de lucht zijn ieder moment van de dag anders. En met een laag sneeuw ziet zelfs midden in een lockdown de wereld er zonnig uit.

De stilte, de kale bomen, het kraken van de sneeuw onder je schoenen, de kou op je huid, je handen diep in je zakken, de stof van je muts kietelend tegen je slapen, de lippenbals en je zonnebril op je neus. Zo voelt de winter op het kasteel in Beieren.

Winter kasteel

Happy armchair traveling

En omdat wij deze winter 2021 alleen nog maar mogen reizen vanuit onze luie stoel. Neem ik jullie op dit digitale reisjes mee naar de winter op het kasteel in het Altmühltal!

Winter in Möhren Treuchtlingen
Winter op het kasteel

Sprookjes bestaan

Het is een cadeau om hier te mogen wonen. Het uitzicht over het dal van Möhren blijft magisch, ieder seizoen is even betoverend maar het winterseizoen misschien wel het meest. Ook hier valt er steeds minder sneeuw en als het er ligt geeft dat ons uitzicht net dat extra laagje mysterie.

Möhren bei Nacht
Winter Altmühltal
Winter Altmühltal

Vakantiehuizen op het kasteel

Wij verhuren het gehele jaar door. Juist in de winter als de sneeuw al het geluid dempt en de natuur tot rust komt. En je alleen het knisperen van je eigen voetstappen hoort. Dan is de kracht van deze magische plek intens voelbaar. In je vakantiehuis brand de houtkachel en de kaarsjes en dwingt de stilte je om tot rust te komen.