STAATSTHEATER NURNBERG

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Rondleiding Staatstheater cadeau!

Vorige week zondag kreeg ik een rondleiding door het Operahuis en Staatstheater Nurnberg cadeau. Juist omdat het een cadeautje was hoefde ik niet na te denken of ik het wel leuk zou vinden of niet. Ik heb me gewoon laten vermaken. De atmosfeer, de coulisse, de geschiedenis en de rekken met oude kleding, het was super leuk om je even een uur in de wereld achter de schermen van een opera te dompelen.

Zeker een leuke aanrader als je Nurnberg bezoekt.

Achter de schermen Staatstheater Nürnberg

Staatstheater Nurnberg

Het Staatstheater van Nurnberg is een van de grootste multidisciplinaire theaters in Duitsland en een van de vier staatstheaters in Beieren. Het Staatstheater biedt per seizoen meer dan 700 voorstellingen op het gebied van opera, ballet, drama en concerten. Met zo’n 50 verschillende producties in alle genres presenteert het Staatstheater klassiekers en rariteiten, maar ook hedendaagse werken, premières en premières.

Staatstheater Nürnberg.

Achter de schermen

Achter de schermen

HWij kregen de rondleiding achter de schermen van het theater en even waande ik mij in andere tijden. Hoeden, jassen, jurken en schoenen in uit alle epoche van de geschiedenis.

Klassieke theater kleding

Staatstheater Nürnberg

Het theater bestaat is een van de grootste meerdeling theater van Duitsland. Het theater bestaat uit:

Het Opernhaus, gelegen aan de Richard-Wagner-Platz 2-10, en een van de meest opvallende gebouw van Neurenberg.

Het Schauspielhaus, gelegen achter het Opernhaus (Friedrich Schillers Wallenstein speelde tijdens de opening op 9 september 1959)

Kammerspiele, een intieme ruimte binnen het Staatstheater Nürnberg die wordt gebruikt voor kamermuziekconcerten, kleine theaterproducties en andere intieme evenementen

De Meistersingerhalle, gelegen zuidoost van Nurnberg en is een Concert-, Kultur- und Kongresscentrum.

Het Staatstheater Nurnberg tijdens WOII

Tijdens de tweede wereldoorlog werden operahuizen en het Opernhaus in Nurnberg in het bijzonder misbruikt voor propaganda van de nazi-dictatuur. Met hoge financiële steun van het naziregime was het mogelijk het interieur volledig volgens de nazi ideologie te renoveren. Het zorgde echter ook voor artistieke beperkingen, zo mochten Russische, Slavische en Joodse componisten meer meer in het theater spelen.

Staatstheater Nürnberg
Kroonluchter

Nurnberg

De vakantiehuizen in het kasteel liggen 60 kilometer onder Nürnberg. Met een snelle treinverbinding sta je binnen een uur in het centrum van Nürnberg.