EEN ECHTE SCHLOSSVROUW BROUWT BIER

Schlossbier

Ik ben al even op zoek naar een Schlossdame die in 1300 / 1400 hier op ons Schloss geleefd heeft. Dit om haar leven te vergelijken met die van mij. Nu is deze data niet makkelijk vindbaar en daarvoor moet ik door speciale registers in München spitten. Daar heb ik tot nu toe nog geen tijd voor gehad. Maaaaarrrr…. In mijn zoektocht naar een Schlossvrouwe in uit die tijd kwam ik wel meer te weten over het leven van een kasteelvrouw in 13/14 honderd.

Wat vooral opviel is dat de mannen veel op pad waren en de vrouwen eigenlijk alles regelden op het landgoed. Zij stuurde de andere schlossbewoners aan EN zij brouwde bier. En die is blijven hangen.

Nu dacht ik. Wij zij konden, kan ik ook en ik heb een diy bierbrouw pakket besteld om te proberen. Of het leuk is om te doen EN of het smaakt zie je in mijn vlog hierboven.

Veel kijkplezier.