Fietsroutes Altmuhltal

FIETSEN DOOR DE NATUUR VAN ZUID-DUITSLAND BEIEREN

In het Naturpark Altmuhltal is het heerlijk fietsen. Of het nu met een mountainbike, gewone-, race of Ebike is. Of de fietsklassieker de Altmuhltal fietsroute. Met deze top 5 fietsroutes is er voor ieder wat wils.

TOP 6 Altmuhltal fietsroutes

Het natuurpark Altmuhltal heeft een gevarieerd glooiend landschap. Je fietst langs imposante rotsformaties, idyllische beekjes, Romantische Straße steden, burchten en kastelen en eeuwenoud natuurschoon.

| 62 weergaves | 6 kliks

Nr. 1 Altmuhltal fietsroute – De fietsklassieker

De Altmuhltal fietsroute is er eentje van 166 km lang. De fietsroute begint in de Romantische straße stad Rothenburg ob der Tauber en eindigt in Kelheim. De totale route bestaat uit 6 etappes waarvan er twee bijna direct aan je vakantiehuis in het kasteel voorbij gaan. Het gemiddelde per fietsetappes is 50 km.

De Altmuhltal fietsroute valt onder de fietsklassiekers van Duitsland waarvan de echte fietsliefhebber in ieder geval één stuk gereden moet hebben.

Altmuhltal fietsroute langs je vakantiehuis

Gunzenhausen Treuchtlingen fietsroute nr. 5

Treuchtlingen – Dollnstein fietsroute nr. 3

Nr. 2 Mountainbike fietsroute lang burchten en ruine

Een pittige mountainbike route langs de burcht van Pappenheim, de vesting Wülzburg ten oosten van Weißenburg, langs de Romeinse ruine Villa Rustica en de Treuchtlinger burcht Ober Veste.

Een route van 51 km langs de middeleeuwen.

Nr. 3 Pittige 9 heuvels Fietsroute

Er is ook een fietsers categorie die z’n hand niet omdraait voor rondjes van over de 100km. Ook dat kan. Het enige waar iedere fietser altijd rekening mee moet houden is het laatste heuveltje op naar ons Schloss. Het stukje vanaf de kerk stijl omhoog naar onze poort is meer dan 20%. Afstappen is dus geen schande.

Nr. 4 Fietsroute de drie meren etappe (drei Seen Etappe) 80 km

Een totale fietsrouten van 80 km langs drie binnenmeren. Vertrek vanaf Treuchtlingen naar Weißenburg (de Romeinenstad), langs Residenz Ellingen, via Pleinfeld langs de grote en de kleine Brombachsee naar de Altmühlsee. Terug langs de Altmühl via Windsfeld weer naar je vakantiehuis in Möhren.

Er is ook een fietsers categorie die z’n hand niet omdraait voor rondjes van over de 100km. Ook dat kan. Het enige waar iedere fietser altijd rekening mee moet houden is het laatste heuveltje op naar ons Schloss. Het stukje vanaf de kerk stijl omhoog naar onze poort is meer dan 20%. Afstappen is dus geen schande.

Nr. 5 Fietsroute Steinreich 40 km

Langs de Karls Graben (Fossa Caroline = de plek waar Karel de Grote in 793 geprobeerd heeft een kanaal te graven tussen Rhein-Main en de Donau) via Markt Berolzheim naar een bijzonder stukje natuurschoon ‘de Steinerne Rinne’. De fietsroute is totaal 40 km.

De Steinerne Rinne is een vrij vertaald een door de natuur gevormde stenen goot.

Nr. 6 Fietsroute Wallfahrts tour 45 km

Van Möhren via Wemding (door het Ries gebied -daar waar 15 miljoen jaar geleden een meteoriet is ingeslagen-) naar Hechlingen (langs de Hahnenkammsee) en terug naar Möhren. Wunderschön 45 km

Veilige afsluitbare fietsenstalling

Een beetje profi fietser heeft een stalen ros die duurder is dan mijn Apple macbook ;-) Logische dat je je fiets veilig in een afgesloten stalling wilt opbergen. Op ons 4,5 ha grote landgoed met 80 meter schuur hebben wij genoeg bergruimte voor een compleet peloton en opbergruimte voor je auto fietsdrager.

Fietsverhuur Altmühltal Treuchtlingen:

Energy Bike Systems
Kirchenstraße 2a
91757 Treuchtlingen
Telefon 09142 /9488645

Ebike oplaadpunten Altmuhltal

Tot mijn grote verbazing is er van het Naturpark Altmühltal zelfs een fietskaart met oplaadpunten voor de Ebike. SLIMMMMM!!! Zo kan je alle met je Ebike makkelijk naar Eichstätt fietsen. Opladen en fluitend weer naar huis. Die elektrische fiets van m’n schoonvader draait ineens overuren :-)

De beste fietsperiode in het altmuhltal

De beste fietsperiode is van april tot oktober. Het voor- en naseizoen zijn het meest ideaal. Dan is het niet te warm en is de natuur beeldschoon. Midzomer moet je rekening houden met meerdere fietsers op de fietsroute. Meer fietsroutes vind je op de website van het naturpark Altmühltal

Ontvang de fietsroutes in gpx in je mailbox

* indicates required