WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN

Kasteel, slot, burcht, paleis of fort

Kasteel

Een kasteel wordt ook wel slot genoemd en is hetzelfde. Het is een versterkte woning voor een adelijke familie en/of kleine groep mensen. Kastelen stammen uit de middeleeuwen en is gebouwd als verdedigbare woning.

Torens

Sommige kastelen hadden een toren die werd gebruikt als laatste plekje waar je naar toe vluchtte mocht het kasteel worden ingenomen. Bij andere kastelen werd de toren gebruikt als voornaamste woongebouw. En soms bestond een kasteel enkel uit torens. Een toren wordt vaak als kenmerk van een kasteel gezien. Torens waren bovenaan meestal afgewerkt met kantelen.

Burcht

Een burcht is een versterkt kasteel.
De extra versterking bestaat meestal uit een droge of natte gracht (met valbrug) een een zware stenen ommuring. Gewoonlijk ligt een burcht op een rots of bergtop om het gevaar te kunnen zien aankomen. Pappenheim heeft een burcht.
Een Paleis is een ambtsgebouw dat een openbare of ceremoniële functie heeft. Het is vaak ook een (woon)huis van een staatshoofd. En ook de woning van een kardinaal of bisschop wordt paleis genoemd.Paleis

Fort

Een fort is geen woonplaats voor adel maar een ommuurde stad die gezamenlijk wordt verdedigd.

Toren Schloss Möhren
Kasteelmuur Schloss Möhren

Schloss Möhren | Vakantiehuizen in een kasteel

Schloss Möhren heeft 3 torens. In de noord en in de zuidtoren zit een vakantiehuis. De kasteeltoren is alleen te bezichtigen tijdens een rondleiding.

Schloss Möhren

In eerste tekeningen uit 1300 wordt Schloss Möhren ‘Die Burg Möhren’ genoemd. Wat ook wel logisch is omdat ons kasteel op een berg ligt, ommuurd is, twee verdedigingspoorten en een toren heeft. Ons Schloss heeft een, naar wij denken, hungerturm en meerdere vluchtgangen, waarvan wij nog steeds niet helemaal weten hoe en waar ze vroeger liepen. Ons kasteel bezit geen schietgaten of een slotgracht.

Tegenwoordig is Schloss Möhren een jachtslot waar 4 authentieke VAKANTIEHUIZEN worden verhuurd. Het kasteel heeft een spannende zolder, een jachtkamer en een heuse legende.

Vluchtgang Schloss Möhren
Jachtkamer Schloss Möhren