WINTER OP HET KASTEEL

WELKOM IN EEN WINTERSPROOKJE!

Kasteel in de sneeuw

Winter op het kasteel Schloss Möhren

Als de sneeuw het geluid dempt en de donkere wintermaanden opfrist met haar witte deken ziet de wereld er op het kasteel gelijk frisser uit. Als de blauwe lucht met witte word versiert en de sneeuw onder je wandelschoenen kraakt.

winter op het kasteel

Zonsopkomst in de winter

Wist je dat de zon Midwinter in het zuidoosten opkomt en in midzomer in het noordoosten? Dat verschil ligt ergens tussen de 90 en 120 graden!!!! In de winter  komt de zon in het noordoosten precies achter de Möhrenberg omhoog op het punt dat de winterzon direct in de kasteeltoren schijnt.

winter op het kasteel

Binnenplaats kasteel in de winter

De walnotenboom op de binnenplaats van het kasteel maakt het kasteel nog sprookjesachtiger. De schommel bedekt onder een laag witte poeder die zachtjes heen schommelt en de lichtjes die in de schemering een zacht gloedje aan de sneeuw geven.

Centrale binnenplaat Schloss Moehren
winterlandschap
winterlandschap

Wintervakantie

Een vakantie in het laagseizoen wordt steeds populairder. Het is rustiger en de prijzen zijn aantrekkelijker dan in het voor-, na- of hoogseizoen. En niets zo fijn dan een stil bos met een licht besneeuwdbospad aan je wandelschoenen.

winterlandschap

Logeren in de winter op het kasteel

De vakantiehuizen Portierswoning en Schweizerhaus zijn het meest geschikt voor winterverhuur. Vooral het Schweizerhaus is vanwege de houthaard een geliefd huisje.

Vakantiehuis met houtkachel

Meer winter op social media

Ieder seizoen deel in foto’s en video’s op sociale media zoals Instagram en Youtube