ANTI-WINTERDIP TIPS

Omarm de winter

TIP nr 1 Ga naar buiten

Juist als je het koud hebt. Hup trek een winterjas, en handschoenen aan, zet muts op en sla een mooie sjaal om je heen. En desnoods stap je in je skibroek. Licht en vooral zonlicht is goed voor de vitamine D aanmaak. Wat weer goed is voor je spierkracht, je immuunsysteem en je hersenfuncties. Elke dag een uur buiten zorgt dat je voldoende vitamine D opvangt. Maak mooie winter wandeling memories. Ruik de wintergeur en weet dat de lente nu niet ver meer weg is.

TIP nr 2 Eet chocolade

Van chocolade komt er namelijk een gelukshormoon in je lichaam vrij. Joehoeee. Een stelling die ik maar al te graag gebruik als ik met een reep chocolade word betrapt. Let op, dit geldt alleen voor pure chocolade met een cacaogehalte van 72% en hoger. De Aldi heeft 85% pure chocolade met chili (echt te lekker) en Tony’s Chocolonely heeft een reep met 70% cacao die ik voor het gemak ook goed reken.

TIP nr 3 Redesign je huis

Koop een stapel mooie woontijdschriften of ga naar je favoriete woonwinkel en laat je lekker inspireren door heldere frisse design’s. Soms krijg je met een paar kleine veranderingen een hele nieuwe sfeer.

Armchair shopping tips:
www.hm.com/home
www.ikea.com
www.wehkamp.nl/wonen-slapen

En last but not least pinterest.com. Pinterest is zoiezo goed voor je humeur, zeker met tip 2 erbij.

Anti-Winter TIP nr 4 Ontspan!!

Met een dekentje, chocolade, een lekkere thee en je favoriete serie in je laptop op de bank. Niets zo fijn om je te laten meeslepen in House of Cards, Homeland of Game of Thrones. Ook goed te combineren met tip 2.

Anti-Winter TIP nr 5 Eet bewust

Naast veel water drinken kun je door feel good food te eten je humeur beïnvloeden. Vis, vlees, eieren, St. Janskruidthee, (pecan) noten, bananen, kwark, schelpdieren doe je iets met het hormoon serotine en tryptofaan. Hoe het precies zit weet ik niet maar dat maakt me ook niet uit. Veel vis, noten, kwark en water drinken moet lukken. Wees je bewust van wat je eet. Mocht je lekker recepten hebben zou het super zijn als je ze hieronder deelt.

OMARM WINTER

Maak winter je lievelingsseizoen. Verwen je zelf met mooie sjaals of vest, leuke mutsen en goeie winterschoenen. Schaatsen, sleeën, skien of wandelen er is zo veel te toen. Shop online voor goeie series of films of neem Netflix. Nu kan het. Misschien helpen mijn tips daar een beetje bij. Make winters the one you would remember. Geniet ervan!