SKIEN | LANGLAUFEN | RODELEN

Wintersport in Beieren

Wintersport in Beieren

Is jou ideale wintersport plaatje een kneuterige gezellige kleine piste. Waar je kinderen vrij en ongedwongen op een kleine piste het skien kunnen proberen. Waar je gezellig kunt sleeën of rodelen. Gewoon een middagje proberen zonder dure skipas.

Maar waar ook genoeg dingen te doen zijn in de omgeving voor als er geen sneeuw ligt. Zoals mooie zwembaden voor een dagje ontspanning. Een binnenspeeltuin met alleen maar Playmobile. Of een speelparadijs met springkussens en gratis wifi. Betaalbaar buiten de deur eten in een gemoedelijke Wirtschaft waar hond en kindjes van harte welkom zijn. Dan is het tijd om een wintervakantie in Zuid-Duitsland te proberen.

Skien in Beieren – ‘het Altmühltal’!

Skien in Beieren. Het kan! Het natuurpark Altmühltal ligt tussen 344 en 624 meter hoogte en als er een vlokje valt hebben wij ze als eerste te pakken. In het Heumöderntal bij Treuchtlingen is een heuse skipiste.  Skilift Heumöderntal heeft drie liftjes, een Loipe en een rodelbaan. Onder aan de piste en een restaurantje.

Skilift Heumöderntal in Treuchtlingen

De babylift (een ouderwets koord wat je omhoog trekt) is 50 meter lang. De lift gaat zo langzaam dat je als ouder er prima naast je kind kunt lopen. Iedereen snapt dat oefening kunst baart en helpt neergestorte kleintjes omhoog om ze weer opnieuw aan het koord te hangen.

De skilift is 600 meter lang. En echt ideaal voor beginners. Heb je de truc van het sleeplift met de billensteun onder de knie redt je het bij iedere andere lift ook ;-)

Echte ouderwetse skisfeer

De sfeer aan de skipiste in  het Heumöderntal is ouderwet gemoedelijk. Iedereen helpt elkaar. Vader en moeders en opa’s en oma’s rennen achter hun kroost aan om ze hier te helpen of aan te moedigen. Of om zelf de kinderen de eerste beginselen van het skien bij te brengen.

Is de skilift bij Treuchtlingen ook iets voor gevorderden?

Je echte skiprofi is hier heel snel uitgekeken. De enige reden dat de gevorderde skier het uithoudt is omdat de sfeer hier nog is zoals het vroeger was. Of omdat hij/zij prima zijn kinderen kan leren skien.

Skilift Heumöderntal Treuchtlingen

Foto @naturparkaltmühltal

Wat kost skien in het Altmühltal?

Een dagpas voor de kinderen kost 5 euro en voor volwassenen 7 euro. Een prima oefenpiste waar de sfeer über gemutlich is en opa’s, oma’s, papa’s en mama’s gezellig kletsen en kinderen leren skien.

Parkeren bij de skilift in het Altmühltal

Je kan het je bijna niet voorstellen maar onder aan de piste is de parkeerplaats. Je kan je ski’s bij de auto aantrekken en zo de piste op.

Wanneer is de skilift in Treuchtlingen open?

Heel simpel. Bij 10 centimeter sneeuw kan je de informatielijn (band) +49 91 42 94 89 460 bellen om te checken of de piste geopend is. Maar je kunt ook de facebook pagina in de gaten houden.

Openingstijden skilift Treuchtlingen Heumöderntal / Altmühltal

Maandag tot vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Skien in de avond bij licht:
Vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Rodelen in het Altmühltal

Rodelen is met een slee bergweggetjes en paadjes de berg afglijden. Het beste met een ouderwetse houten slede. Met je voeten links en rechts om te sturen of te remmen. Maar de nieuwste plastic sledes met een stuur gaan volgens onze meiden harder. Het leukst zijn de wedstrijdjes. Kijken wie het snelst beneden is. En van het naar het startpunt (boven op de heuvel) lopen worden de kinderen hartstikke moe! Dus een dagje rodelen zorgt ook nog eens voor een heerlijke rustige avond. Op ons landgoed hebben we de nieuwe- en ouderwetse sledes gratis voor onze gasten van de vakantiehuizen ter beschikking.

Rodelen in het Altmühltal

Langlaufen / Loipe in het Altmühltal

In het Heumöderntal zijn er drie Loipe. Eentje van 7 (geel), 12 (blauw) en 20 (rood) kilometer.

Langlaufen Loipe Altmühltal

Winter vakantiehuis in het Altmühltal

De skipiste in het Heumöderntal ligt 6 kilometer van het kasteel met vakantiewoningen vandaan. Het landgoed is in de winter een sprookje. In ons dorp is een zelf gebouwde sleebaan waar de locale kinderen ’s middags na school altijd te vinden zijn. Kinderen hebben geen taal nodig om elkaar met sleeën te begrijpen. Onze gasten mogen gratis gebruik maken van onze sleeën.

winter vakantiehuis in het kasteel

Winter video’s uit het Altmühltal!

Maar eigenlijk moet ik er niet te veel over vertellen. Ieder jaar maak ik weer enthousiaste winter video’s. Bekijk ze gewoon en dat weet je genoeg.