De plaat en z'n verhaal

KEN JE ‘DE PLAAT EN Z’N VERHAAL’ NOG?

Dit is het verhaal achter de video!

Herinner jij je ‘De plaat en z’n verhaal‘ nog? Een radio-item bedacht door Erik de Zwart van de piratenzender Veronica in de jaren 80. Een vertaalde songtekst van een top 40 nummer werd voorgelezen en daarna gedraaid. Ik vond dat GE-WEL-DIG! Vooral ook omdat ik 9 van de 10 keer de het nummer niet kon raden.

Als ik het verhaal achter deze video in één zin samenvat ziet klinkt het zo!

Het was een Tatort-Duitse dubbele vertaling van avontuur en nieuwsgierigheid met drie stukken taart!

Voor de gene die nieuwsgierig zijn naar het verhaal achter deze video Hier mijn versie van ‘De video en z’n verhaal’

Logeren in een kasteel in Duitsland

De video en z’n verhaal

Vorig jaar doorzocht ik de fotodatabank van het Beieren toeristenbureau naar foto’s voor mijn Beieren reisgids. In de mappen vol met landschapsfoto’s sprong één fotograaf er vanwege zijn eigenwijze invalshoek bovenuit. Vooral ook omdat hij als één van de weinige, de Duitser in hun dagelijkse gang op de foto zet. En niet alleen de standaard Lederhose en Dirndl maar juist ook jonge mensen. Precies zoals ik het leven in Beieren ervaar, waar jonge mensen traditie eenvoudig meenemen naar de 21ste eeuw!

Omdat ik voor publicatie in mijn reisgids meer dan de standaard goedkeuring nodig heb zocht ik contact met Peter von Felbert. Zonder enige aarzeling gaf hij direct toestemming voor het gebruik van de foto’s uit de databank. En losjes kletsten wij verder over hoe wij als Hollanders in een kasteel in Beieren terecht zijn gekomen.

Kasteel in de mist

Spontaan ontstond er een afspraak om het kasteel beter te bekijken. En zo kwamen Peter en z’n vrouw Karin Lochner een weekendje kennismaken op het kasteel. Gewoon om te kijken wat wij voor elkaar konden betekenen.

Deze kennismaken is VOL-LE-DIG uit de hand gelopen.

Want voor dat ik het wist vloog er een drone over het kasteel en zat ik in een stoel tegenover een professionele videocamera m’n verhaal te doen.

Een dreamteam

Karin is auteur van verschillende boeken waaronder ‘Zu Gast in Bayern’. Geheel in de style zoals ik m’n Beieren reisgids ook heb geschreven, nl verteld meenemen in verhalen over Beieren en haar bewoners. Voor de gene die Duits lezen een aanrader.

Peter is de officiële persfotograaf van het toeristen bureau van Beieren. Hij vind de door mij uitgezochten en beschreven reistips in mijn Beieren reisgids geweldig omdat deze verre van het ‘standaard’ Allgäu/Beieren beeld zijn. En mijn spontane kletsen en reels op instagram inspireren hem voor een andere kijk op video-editing. (echt serieus dat zijn zijn woorden ;-)

En ik ben enthousiast omdat hij naast weergaloos fotograferen, ook een ‘drone vliegbrevet’ heeft met toestemming om overal in Beieren te vliegen. En zo delen wij onze favoriete must follow videographer’s en ‘think different’ filmmakers.

Kasteelvrouwe en Schloss

Dit alles was vorige jaar. Inmiddels heeft Peter mij van een enorme hoeveelheid foto’s voor mijn reisgids voorzien! Hij was hier om ons kasteel in een sprookjesachtige winterlandschap vast te leggen. En komende maand komt hij in ons torentje logeren om voor National Geographic dit gebied van Beieren op de gevoelige (drone)plaat vast te leggen.

Hij logeert in het speciaal voor deze lockdown periode omgetoverde ‘schrijverstorentje’. Geen vlotte wifi verbinding en daardoor full focus op creëren.

Wij kijken allemaal uit naar versoepeling van de maatregelen maar juist de gene die deze bijzondere periode gebruiken om iets moois te maken zijn echte levenskunstenaar, toch?

schrijverstorentje

Ook in dit schrijverstorentje logeren? Altijd al even weg van alles, full focus aan je eigen (boek)project werken? Daar is het vakantiehuis in de noordelijke kasteeltoren perfect voor!