DIY PAASHAAS VAN BROODDEEG

Een echt Duits Paasontbijt

Een luie zondag met Pasen kan het best besteed worden met het bakken van een DIY Paashaas van brooddeeg. Heerlijk rommelen in de keuken en je verheugen op verraste gezichten bij het paasontbijt.

BOODSCHAPPENLIJSTJE
100 g halfvolle margarine
2 eieren
80 g suiker
1 gistblokje
120 ml melk
Citroenwreef of 5 druppels citroenolie
een beetje zout
500 g bloem
Rozijnen en amandelreepjes
1 eigeel en wat melk

Paashaas van brooddeeg

Meer paashaas van brooddeeg inspiratie vind je op Pinterest 

Ook als je niet aan Pasen doet is een broodje in de vorm van een haas veel gezelliger aan de ontbijttafel dan een gewoon brood.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 170 gr. Mix de boter, eieren, suiker en melk in een kom en verkruimel daar het gistblokje doorheen. Voeg wat citroen druppels toe en kneed het tot een deeg. Laat het op een warme plek (op de verwarming bv) 5 minuten rusten. Hierdoor reageert het gist met de suiker en komt het deeg een beetje omhoog.

Voeg het bloem en zout toe en kneed het deeg ongeveer een 5 minuten. Hierna moet het deeg een half uur (weer op een warme plek) rusten. Dek het deeg met een schone theedoek af. Let op als het goed is verdubbeld het deeg zich.

Hierna bedek je de bakplaat met bakpapier en bestrooi deze met bloem. Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in 4 tot 5 stukken. Eentje voor het lichaam, het hoofd, de poten, oren en neus. Gewoon een beetje proberen met de verhoudingen. Voor de oortjes maak ik twee langen deegslieren die ik oprol. Voor de ogen en tanden gebruik ik rozijnen en amandelen. Laat de Paashaas opnieuw 30 minuten rusten.

Bereiding

Mix wat melk met eigeel en verdeel dat, na het rusten over de paashaas. Plaat de paashaas in het midden van de oven en bak deze 20 tot 30 minuten. Als de paashaas te donker wordt, dek hem dan af met aliminiumfolie.

Het lekkerst

De paashaas van brood is het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Gewoon met boter of jam. Smullen maar!

Paashaas van brooddeeg

Vakantiehuizen in het kasteel

Een paasweekend vieren in een kasteel kan! Ontdek onze vakantiehuizen.

Vakantiehuizen in een kasteel