TRADITIONELE DUITSE BROODCULTUUR

Duits brood

WIST JE DAT: ze in Duitsland 300 soorten brood verkopen. Echt waar! Driehonderd broodsoorten. Hou jij van de geur van vers brood. Geniet jij ook zo van gesmolten boter op een knapperig korstje. Lees dan verder.

Echte Duitse Brezel Brezen Pretzel of krakeling

De Duitse bakkerij biedt meer dan alleen verschillende brood variaties. Zo verkopen zo ook Brötchen. Dit zijn mini broodjes in allerlei soorten en maten. Bier- of Käsestange, Kaisersemmel en het laugengebäck zoals de wereldberoemde Brezel, Brezen, Pretzel of krakeling!

De Brezen is onze absolute favoriet. Met een beetje boter, kaas of worst heerlijk. Maar zo uit het vuistje door de zoutkorrels lekker pittig en een super tussendoortje.

Echte Duitse Brezel Brezen Pretzel of krakeling

Het echte Duitse brood

Het Duitse brood is stevig, voedzaam en een beetje zurig van smaak. Ben je daar eenmal aan gewend is het heerlijk.

Duits brood

Solnhofen Kloosterbrood

Volgens een oeroud traditioneel recept met de hand gemaakt kloosterbrood vind je in Solnhofen. Hier is een Bakkerij met shop waar het brood nog in een echte houtoven gebakken wordt. Het kloosterbrood dankt zijn naam aan het Benediktklooster waar volgen het oeroud recept het Solnhofen Klosterbrot met een 90 % roggemeel gebakken wordt.

Duitse broodsoort Solnhofen kloosterbrood

Schloss brood

Omdat wij geen bakkertje hebben op loopafstand van je vakantiehuis in het kasteel bakt de Schlossvrouwe zelf Schlossbrood. Dit brood is gebakken van dinkelbuhlmehl wat in het Nederlands speltbrood is. Luchtiger van textuur dan het Duitse brood, zonder zaadjes of pitjes (dat blieven mijn kinderen niet ;-)) en ligt verteerbaar.

Schloss brood

Duitse broodmaaltijd – Brotzeit

Duitsers hechten waarden aan een goed stuk brood. Traditiegetrouw bestaat een Brotzeit uit een paar Scheibe Brot met vlees en een stuk bergkaas.

Echte Duitse Brezel Brezen Pretzel of krakeling

Deze broodmaaltijd is te verkrijgen in de dorpsbiergarten Schlossblick Möhren

Duitse brood

Kan jij ook zo genieten van als je in een stadje wandelt en de geur van vers brood je naar binnen lokt. Dat je blij wordt van een in papier gewikkeld warm brood. Stiekem een stukje afbreken. En dat je boter smelt op een knapperig korstje. Reserveer dan een vakantiehuis op het kasteel in het broodland Duitsland / Beieren en je kunt naar harte lust iedere dag een andere broodsoort proberen.