VAKANTIE IN DUITSLAND | BEIEREN

met Pubers!!

PUBERS! Ik lees er van alles over. Ze zijn dwars, lui, eigenwijs, roekeloos EN kunnen niet leven zonder smartphone, Whatsapp, snapchat en Wifi. Wij hebben drie meiden, waarvan twee aan de vooravond van de pubertijd (10 en 11 jaar) en als ik de waarschuwingen moet geloven gaat vooral de moeder het zwaar krijgen.

Nu lijkt het mij JUIST leuk als er meer pubers op ons Landgoed komen. Dan kan ik er alvast een beetje aan wennen. En voor wie denkt ‘Beieren SAAI’ heb ik een Top 7 + 2 bonus tips samengesteld.

Nr. 1 Concentratie kamp Dachau

Iets wat je één keer in je leven gezien MOET hebben. Zeker nu Europa overstroomd wordt door vluchtelingen en daar van alles van gevonden wordt. En ik raad een bezoek aan voor je kinderen gebaard hebt want daarna zijn je emoties zo fucked up en is het helemaal niet meer te bevatten. Het is zeker geen dagje uit maar een ervaring. En loopt je puber ongeïnteresseerd door de tentoonstelling, wees blij. Stel dat 10% blijft hangen is dat meer dan genoeg ellende.

Nr. 2 Zwemparadijs | Palm Beach Nürnberg

Het voordeel is, jullie kunnen je terug trekken met drankje en boekje in de Therme en de Pubers HE-LE-MAAL los in future World & Space Center. Zestien glijbanen met een totale lengte van 1,6 kilometer. The Black Hole, Super Nova en Mars Mission zijn favoriet. De Pegasus II heeft een vrije val 12 meter (dood eng). De glijbanen zijn toegankelijk vanaf 10 jaar. Huppekee.

Nr. 3 München

Winkelen, Aliance Arena, BMW museum en met de Segway door de stad toeren. En, ok ik weet dat het veel gevraagd is maar ik denk ik gooi hem er toch even in, het Deutsches Museum. Maar gewoon wat drinken of surfen in Europa’s grootste stadspark kan ook. Mocht je puber wat gaan muiten ga dan naar de Marienplatz, daar is nl gratis internet.

Nr. 4 Sky Line park

Een pretpark voor echte Dare Devils! Tenminste als je niet bang bent voor 360 gr spins, vrije val torens, hoogtes, lanceringen en G-krachten (iet met een af te schieten menselijke kogel).

Nr. 5 Wildwater kanoen

Eigenlijk is het gewoon kanovaren op de Altmühl. Maar wild water kanoen klinkt spannender. Stap in Zimmern (net iets voorbij Pappenheim) in een een kano en paddel, al dan niet met lunch en plons break’s, de Altmühl af. Geen zin meer. Bel de verhuurder en hij pikt je weer op. SUPER voor een echte familie middag.

Nr. 6 Klimbos

Een professioneel klimbos voor iedere sportieveling zonder hoogtevrees. Er zijn vijf parcoursen waarvan ik alleen de eerste 2 bibberend over ben gekomen. Mijn neefjes (16 jr en geen angst) doen dat met twee vingers….. precies. Vanaf parcour nr 3 wordt het echt peentjes zweten en bij nr. 5 wordt ik al duizelig als ik omhoog moet kijken… ECHT DOEN!

Nr. 7 Wandelen

Ik hoor je denken. NO WAY! Maar echt… Neem de Kappelenweg route dwars door het bos naar de Uhlberg Kapelle. Het verhaal gaat dat het daar spookt. Ik heb nog geen puber gezien die dat niet spannend vind. Een beetje wise kid maakt er een ghost hunting vlog van.

Bonus tip 1: Fietsen

Op ons terrein staan onze fietsen die door onze gasten gebruikt mogen worden. Dus mochten de jonge dames en heren hun ouders een beetje zat zijn. Dan is het trappen geblazen.

Bonus tip 2: Gratis Wifi

Onder onze walnotenboom zit een wifi punt. Een super hangplek om gezellig met z’n alle in je smartphone of tablet te koekeloeren.