VAKANTIE IN DUITSLAND

Beieren met Pubers!!

PUBERS! Ik lees er van alles over. Ze zijn dwars, lui, eigenwijs, roekeloos EN kunnen niet leven zonder smartphone, Whatsapp, snapchat en Wifi. Als ik alle waarschuwingen had moeten geloven had ik het loodzwaar moeten krijgen. Wij hebben namelijk drie meiden, waarvan twee vol in de pubertijd en één pre puber.

Maar het is super leuk om pubers in de vakantiehuizen op ons Landgoed te mogen ontvangen. Ik vind het heerlijk om door jong-volwassenen op de hoogte te worden gehouden over de laatste hypes en trends. In een gesprek zijn ze opener dan volwassenen en vaker veel meer onthecht van hun smartphone dan hun ouders. Om genoeg gesprekstof voor onder de walnotenboom te hebben heb ik een combi van actief en puberproof cultureel samengesteld.

Een puberproof Top 8 + 2 bonus Pubers in Beieren tips

Nr. 1 WakePark Brombachsee

Een beachbar / beachrestaurant, een schans, een wakeboard, waterskie’s,  zwemvesten en gespierde instructeurs en instructrices. Je kunt losse tickets kopen maar ook een beginnerscursus volgen. Kom je in juli (buiten de Beierse schoolvakantie -zoals pinksteren en zomervakantie vanaf 1 augustus) kan je met een studentenpas een goedkoper waterski / wakeboard ticket komen. Met daarnaast een waterluchtkussen park en SUP verhuur.

Voor de ouders zijn er lounge stoelen met uitzicht op het wakeboard parcours. En yoga op de SUP elke zaterdag- en zondagmiddag.

Het WakePark ligt aan de kleine brombachsee aan het Halbinseln ons favoriete strandje van heel Beieren.

WakePark Brombachsee

Nr. 2 Concentratie kamp Dachau

Iets wat je één keer in je leven gezien MOET hebben. Zeker nu Europa overstroomd wordt door vluchtelingen en daar van alles van gevonden wordt. Het meest ideaal is een bezoek voordat je kinderen gebaard hebt, want zelfs zonder het pakketje (in mijn geval moeder) hormonen die je cadeau krijgt bij de geboorte is het al heftig genoeg.

Maar als je dit artikel leest is dat waarschijnlijk al te laat. Maar niet TE laat om je pubers tijdens je vakantie een belangrijk stuk geschiedenis mee te geven.

Het is zeker geen dagje uit maar een ervaring. En loopt je puber ongeïnteresseerd door de concentratiekamp tentoonstelling, wees blij. Stel dat 10% blijft hangen is dat meer dan genoeg ellende.

Nr. 3 Zwemparadijs | Palm Beach Nürnberg

De Pubers kunnen HE-LE-MAAL los in future World & Space Center. Zestien glijbanen met een totale lengte van 1,6 kilometer. The Black Hole, Super Nova en Mars Mission zijn favoriet. De Pegasus II heeft een vrije val 12 meter (dood eng). De glijbanen zijn toegankelijk vanaf 10 jaar. Huppekee.

Het voordeel is, jullie kunnen je terug trekken met drankje en boekje in de Therme.

Iets dichterbij en zeker een aanrader in de zomer is het buitenzwembad Limesbad in Weißenburg. Veel minder spectaculair dan Palm Beach maar met het volleybalveld, weide met veel bomen en gras, een 10 meter hoge springtoren en een wildwaterbaan een prima zomer alternatieve en een van onze favorieten.

Palm Beach Nürnberg

Nr. 4 München

Winkelen, Aliance Arena, BMW museum en met de Segway door de stad toeren. En, ok ik weet dat het veel gevraagd is maar ik denk ik gooi hem er toch even in, het Deutsches Museum. Maar gewoon wat drinken of de surfers in de Eisbach in Europa’s grootste stadspark Englischer Garten bekijken kan ook. Mocht je puber wat gaan muiten ga dan naar de Marienplatz, daar is namelijk gratis internet.

© München Tourismus, Dieter Verstl

© München Tourismus, Dieter Verstl

Nr. 5 Sky Line park

Een pretpark voor echte Dare Devils! Tenminste als je niet bang bent voor 360 gr spins, vrije val torens, hoogtes, lanceringen en G-krachten (iet met een af te schieten menselijke kogel). Het Skyline Park is een dik uur rijden vanaf het kasteel maar dan heb echt alles bij elkaar

Vakantie met Pubers Sky Line park

Nr. 6 Kanoen

Kanovaren op de Altmühl. Er zijn verschillende kanoverhuurbedrijven waarbij je de opstapplek kunt kiezen. Wij stappen meestal op in Zimmern (net iets voorbij Pappenheim) waar je met kano en paddel, al dan niet met lunch en plons break’s, de prachtige rivier de Altmühl afpeddelt.

Als je geen zin meer hebt. Bel de verhuurder en hij pikt je weer op om je terug naar de auto te brengen.

SUPER voor een echte familie middag.

Nr. 7 Wandelen

Ik hoor je denken. NO WAY! Maar echt… Neem de Kappelenweg route dwars door het bos naar de Uhlberg Kapelle. Het verhaal gaat dat het daar spookt. Ik heb nog geen puber gezien die dat niet spannend vindt. Een beetje WizKid maakt er een ghost hunting vlog van.

St. Uhlrich Kapelle am Uhlberg

Nr. 8 Klimbos

Een professioneel klimbos voor iedere sportieveling zonder hoogtevrees. Er zijn vijf parcoursen waarvan ik alleen de eerste 2 bibberend over ben gekomen. Mijn neefjes (16 jr en geen angst) doen dat met twee vingers….. precies. Vanaf parcour nr 3 wordt het echt peentjes zweten en bij nr. 5 wordt ik al duizelig als ik omhoog moet kijken… ECHT DOEN!

Meer vakantietips vind je op onze YouTube pagina

Bonus tip 1: Fietsen

Op ons terrein staan onze fietsen die door onze gasten gebruikt mogen worden. Dus mochten de jonge dames en heren hun ouders een beetje zat zijn. Dan is het trappen geblazen.

Bonus tip 2: Gratis Wifi

Onder onze walnotenboom zit een wifi punt. Een super hangplek om gezellig met z’n alle in je smartphone of tablet te koekeloeren.

walnotenboom en WIFI boom op Schloss Mohren