WAT JE VOORAL NIET WIL OP VAKANTIE

Wat je vooral NIET wil op je vakantie!

Je kunt deze blogpost ook beluisteren!

Laatst vroeg iemand mij. Wat voor een soort gasten komen er eigenlijk op het kasteel? Ik kan dat het best beantwoorden met watde gasten in onze vakantiehuizen vooral NIET willen tijden hun vakantie.

Je vind hier vooral geen.

Wat je vooral NIET wilt op vakantie

GEEN overvol zwembad

Je vindt hier geen overvol zwembad met gillende kinderen en opblaasflamingo’s. Waar je buurman ‘s morgen om 7 uur al het beste bedje van het terrein heeft gemarkeerd met z’n handdoek. Om vervolgens op z’n badslippers om 12 uur te komen aankakken.

GEEN all-inclusive buffet met Russen

Je vindt hier geen all-inclusive buffet waar een groep Russen doorheen heeft geplunderd. Dat iedereen al door die bakken heeft staan roeren en jij nog ergens in een hoekje een half verkleurd garnaaltje vindt. Van die types die hun bord vol stapelen met eten. En na drie happen weglopen om meer dan de helft te laten staan.

GEEN hutje bij mutje camping

Je vindt hier geen tentenkamp waar je maar 30 cm hoeft te lopen om op de bbq van je buren te komen. Dat je ‘s nachts de vette baklucht van de gegrilde speklappen je tent niet meer uit krijgt.

GEEN buurman met WC rol onder z’n arm

Je ziet hier niet hoe laat en wanneer je buurman met z’n wc rol onder z’n arm onderweg is naar het washok. En je hoeft al helemaal niet na te denken over wat hij daar gaat doen op de plek waar jij straks lekker wil gaan douchen

Wat je niet wil op vakantie

GEEN meeluister gesprekken van je buren

Ook hoef je hier niet te luisteren naar de gesprekken van je buurvrouw. Die met haar bloedirritante stem eerder de buren wil laten horen hoe goed zij haar kinderen opvoedt ipv dat zij zich echt met haar kroost bezig houdt.

GEEN animatieteam

Je hoeft je ook niet te storen aan een ohooo zo gezellig maar luide animatieteam die met microfoon.  Waarvan je kinderen drukker terugkeren dan toen ze vertrokken.

Oke, oke. ik hou op voor dat ik echt doorsla in een tirade aan reis-irritatie.

Landgut Schloss Möhren

Wat je hier WEL vindt

  • Dat je ’s morgens na een paar kilometer hardlopen of rondje met het hondje ongestoord kunt uitpuffen tot de rest van je gezelschap langzaam wakker wordt.
  • Na een dagje zwemmen in een sereen binnenmeertje heerlijk rustig in hun eigen tuin kunt neerstrijken.
  • Waar je je kinderen op de trampoline of aan het wifi gooit om zelf even in je boek te duiken.
  • Waar je zelf een goddelijk eenvoudige maar pasta in elkaar draait. Om met een wijntje een een stukje stokbrood samen van te genieten.
  • Waar fijne gesprekken ontstaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat de buren meeluisteren.
  • Waar je gezin en/of hond alle ruimte vindt je hun karakter nodig heeft
  • Waar de natuur direct aan de voordeur van je vakantiehuis begint
  • Waar een statig kasteel een eeuwenoude walnotenboom op een 4,5 ha groot landgoed alles heeft voor een droomvakantie in Duitsland.
eeuwen oude Walnotenboom

De ‘wat je wel wilt’ vakantie

Het filtert zich hier op het kleinschalige vakantiepark op het kasteel in Zuid-Duitsland dus vanzelf uit. Een vakantiehuis in kasteel midden in de niet toeristisch natuurpark is (godzijdank) niet interessant voor het #hetishierfantastich publiek.

Dus spreekt je dat aan! Klik dan op de ‘dat wil ik wel’ vakantie!

Boek open laptop dicht

Pas las ik een column van Ilja Pfeiffer ‘de toerist is altijd de ander’. Ik vond het zo’n mooi stukje dat past bij wat je vooral niet wil tijden je vakantie, vandaar dat ik het graag met je deel.