Lockdown week 2 op het kasteel

Lockdown locatie!

In Lockdown week 2 publiceer ik iedere week een overzicht van mijn social media posts, hersenspinsels, ervaringen en emoties als zelfstandig ondernemer van een kleinschalige vakantielocatie in Zuid-Duitsland – Beieren.

Week 2: Intelligente lockdown 21 maart tot 27 maart 2020

Online kasteelrondleiding

Omdat op de eerste dag van de lente de kasteelrondleiding niet door kon gaan gaf ik (in steenkolen Duits) een online kasteelrondleiding op Facebook.

Online kasteelrondleiding

Blijf thuis

Net als de rest van ons realiseer ik mij dat ik niet de enige ben die ‘even wil uitwaaien’. En om te voorkomen dat wij samen met duizenden andere op hetzelfde moment gaan wandelen gooi ik de noodkreet ‘blijfthuis online. Niet omdat ik zelf zo graag thuis wil blijven maar wel omdat ik mij realiseer dat als we niet luisteren de maatregelen nog wel eens strenger zouden kunnen worden.

En erger dat het herstel van onze economie nog langer gaat duren.

blijf thuis

DISCLAIMER

Even een gedachte, die op het moment van publiceren misschien al achterhaald is. Maar toch…..

PLAFONDDIENST

Afgelopen nacht had ik plafonddienst ( is staren naar het plafond en malen).
Want UW KASTEELDAME is zelfstandig ondernemer die met haar seizoen van april tot en met de herfstvakantie het geld voor een heel jaar moet verdienen. En met 4 man personeel in dienst die in deze quarantainetijd ‘gewoon’ doorbetaald moeten worden.

Ook ploetert deze moeder zich door homeschooling met staartdelingen (f%&ck hoe zit dat ook alweer), 1e en 2e vergangenheit unregelmäßige verben, scheikunde EN twee eigenwijze ‘ik heb de oorlog nog meegemaakt, mij maak je niets wijs’ senioren.

Zit je in het zelfde schuitje? I FEEL YOU!

DUS IK DACHT…….

ALS:

De wereld staks weer behoedzaam en met in achtneming van de regels op gang mag komen.

DAN:

Zullen de muren en het park om de hoek wel op je afkomen. Word je misschien wel gek van de dreigende scheiding van je buren. En zal je waarschijnlijk verlangen naar ruimte en afleiding en natuur zonder hordes dagjesmensen.

VAKANTIE NA CORONA IS VANAF NU:

Zal je je bij het boeken van een vakantie vanaf NU (of in ieder geval voor de komende 1,5 jaar) je afvragen.

Is een hutje bij mutje vakantiepark of vliegtuig wel zo verstandig? Hoeveel mensen lopen er op mijn vakantielocatie rond?

In het geval van Schloss Möhren maximaal 22 vakantiegasten en 7 kasteelbewoners op een 4,5 ha grote landgoed ( 4,5 ha = 9 voetbalvelden = is dus minder dan 4 personen per voetbalveld).

EN ieder vakantiehuis heeft een eigen tuin ver (heeeeel ver) buiten gehoor- en niesafstand van alle andere kasteelgasten.

HYGIENE

Is er genoeg te doen zonder dat ik infectiegevaar loop?

– Wij zitten al 1,5 week in quarantaine en hebben (god zij dank) geen verkoudheid, koorts of griepverschijnselen (check)
– Uiteraard hanteren wij de extra hygiene, 1,5 meter afstand en alle andere voorzorgsmaatregelen

DAARBIJ HEBBEN WIJ:

– Op het terrein hebben wij een eigen voetbal- en volleybalveld.
– Een trampoline en Wifiboom met nieuwe 2 meter lange bierbanken.
– En boshut en klimbomen!
– Is de ijssalon dicht heb ik een eigen ijsmachine EN popcornmachine (hou op San je maakt me gek!!)
– Twee avontuurlijke (zonder kuddes dagjes mensen) wandelroutes aan de kasteelpoort
– Pittige fietsroutes voor de stuiterballen onder ons

Dus. Mocht je mijn hersenspinsels kunnen volgen. Is jou gezondheid en gezin net zo belangrijk als de onze. Weet dat er in Duitsland (veilig te bereiken met eigen vervoer). Een ruim opgezet vakantiepark met 4 karakteristieke vakantiehuizen op een kasteel in Zuid-Duitsland – Beieren ligt! Voor de eigen-wijze vakantiegast met gezin of hond die rust en natuur wil afwisselen met actie en cultuur.

Stay safe Liefs uwe kasteeldame

blijf thuis

Live updates

Een dagelijkse update en een kijkje in het intelligente lockdown leven op onze kleinschalige vakantielocatie vind je op

FACEBOOK & INSTAGRAM