HET SMAAKT NET ZO LEKKER ALS HET KLINKT

Brownie–Käsekuchen

Brownie–Käsekuchen. Dat smaakt zo lekker als het klinkt en is gelukkig vrij eenvoudig te bakken.

Vakantie in Duitsland staat gelijk aan koffie drinken bij de bakker mét een stuk Käsekuchen of een stuk Bienenstich.  En dat het liefst wel meerdere keren tijdens de vakantie.

Dus de eerste keer iets bakken uit een Duits bakkookblad, dat moest wel een variatie op Käsekuchen zijn. Of de Bienenstich. Maar die doen we de volgende keer.

Brownie–Käsekuchen

INGREDIENTEN
Voor ca 30 stukken
175g pure chocola, grof gehakt
175g + 125g boter
150g bloem
75g cacao
3 afgestreken theelepels bakpoeder
450g rietsuiker
2 zakjes vanille suiker
12 eieren
150g crème fraîche
225 g suiker
125g griesmeel
1.5 kg magere kwark
Poedersuiker voor bestrooien

30 stuks.. dat vond ik nogal een hoeveelheid voor een 2-persoonshuishouden. Ik heb de ingrediëntenlijst gehalveerd en een kleiner browniebakblik gebruikt. Verder heb ik het recept precies zo aangehouden. En heerlijk een paar dagen van kunnen snoepen!

Vet een bakblik (32x39cm)  goed  in met wat boter of bakspray en bestuif het met wat bloem. Verwarm de oven voor op 180°C

Begin met het smelten van 175g boter voor het brownie beslag. Bloem, cacao, bakpoeder, bruine suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuf zout mengen. 5 Eieren met de mixer in 5 minuutjes romig kloppen. Voeg de gesmolten boter rustig toe en mix hierna het bloem-cacao mengsel in 2 delen toe. Crème fraîche toevoegen en kort doorroeren, Als laatst gaan de stukjes chocola door het beslag en mag alles de ingevette bakvorm in.

Voor het volgende beslag 125g boter met de witte suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuf zout romig mixen. 7 eieren, stuk voor stuk toevoegen. Mix hierna eerst griesmeel en daarna de kwark in porties er door heen. Schenk dit mengel rustig op het browniebeslag.  Neem een vork en haal deze  voorzichtig een paar keer  door het beslag zodat dit mooi marmert. Vervolgens het geheel  1 uur bakken  in de oven, goed af laten koelen en met poedersuiker bestrooien.  Let op, het zal aardig rijzen in de oven, maar na afkoelen zal het weer een klein stukje inzakken.

Lekker met een dot slagroom!

Brownie–Käsekuchen

Roos in het kort.

Roos is gast van Schloss Möhren. Zij heeft al meerdere keren op het kasteel gelogeerd en we volgen elkaar online via instagram. Haar instagram profiel zegt:
Spring in’t veld-meisje | dagdromer | maakt graag backsels | ❤ ?⛰| ❤ Haarlem | buitenkind

Ik kan daarbij aanvullen dat ze lief is, humor en prachtige ogen heeft EN haar naar eigen zeggen ‘backsels’ super leuk zijn om te volgen op insta. Nu hebben wij afgesproken dat ik haar af en toe echte Duitse taartjes tijdschriften mag sturen en zij ze gaat proberen en delen op mijn blog. Eigenlijk heeft Schloss Möhren dus een hele eigen gastblogger. Wat ik dan weer SUPER leuk vind.

VOLG ROOS OOK OP INSTAGRAM?

Volg Roos op instagram

Laat je hieronder weten of je het recept hebt geprobeerd, of hij smaakte en of je backsel verzoekjes hebt? Of probeer één van Schloss Möhren’s andere recepten, zelf gebrouwen bier of de Bavaria must tast tour. Want logeren in de vakantiehuizen op het kasteel in Beieren is natuurlijk ook het proeven van het beste van Zuid-Duitsland