Privé jaaroverzicht 2018

Privé pakte ik dit jaar ook wat gezondheidsissues aan. Ik lag twee keer voor een operatie in de stoel van de kaakchirurg. De dikke wangen slonken gelukkig snel. In mijn emigratie verhaal hebben jullie kunnen lezen dat mijn lijf niet echt opgeknapt is van drie zwangerschappen (inclusief keizersnee en spataders). Die laatste moesten eindelijk maar eens weg. Iets waar ik tegen op zag omdat zulke operaties er best inhakken. Maar ik dacht als ik nu niet oppak is er weer een jaar voorbij. Twee operaties en een paar nachtjes ziekenhuisbezoek verder is de grootste slag gemaakt. Check!

Vooral de narcoses uit mijn systeem krijgen vond ik lastig. Voor het nieuwe jaar staat nog een verstandskies trekken en wat nacorrectie aan mijn been op het programma maar het grote werk is gedaan en kan ik misschien strak 2019 in (adertechnisch dan ;-))

Na kaakoperatie

Zakelijk jaaroverzicht 2018 – Vakantieseizoen

2018 was een goed jaar. Ik heb met volle teugen genoten van de eindeloze lente, de zinderende zomer, de gouden herfst en een warme Kerst en Oud en Nieuw. De Schnitzels waren goddelijk. De zomer was heet. De Möhrenbach koud, net als het bier. Er waren bekende en nieuwe gasten. De mix met wandelaars, stelletjes, hondenliefhebbers en gezinnen zorgde ook dit jaar weer voor mooie gesprekken onder de boom. Wat ben ik toch a lucky basterd. Het is een cadeau om het landgoed te mogen delen met zoveel bijzondere gasten. Gasten die de kunst van het genieten kennen en het leven op het kasteel waarderen.

Zomer 2018

Zakelijke terugblik 2018

In mijn jaaroverzicht van 2017 lazen jullie hoe ik tot mijn plannen voor 2018 ben gekomen. Keihard ben ik 2018 ingedenderd na allerlei trainingen, Masterclasses en SEO verbeteringen. Woest heb ik allerlei verbeteringen doorgevoerd. Vele aanpassingen zullen nog volgen.

Beste vakantiehuizen van Duitsland

Dit jaar stuiterde ik van het landgoed af van trots toen ik te horen kreeg dat onze vakantiehuizen bij de beste 5 accommodaties van Duitsland behoren. Met een score van 9,8 uit 138 reviews scoren wij de 3e plek in Duitsland op de beoordelingswebsite Zoover! En terwijl we ook al jaren op nr 1 van de top 10 kastelen van Europa staan!

Beste accommodatie van Duitsland

Schloss Möhren Ebooks

Dit jaar schudde ik weer een nieuw ebook uit mijn mouw. Dit keer moest het makkelijk en overzichtelijk zijn. Want in de snelle wereld waarin we nu leven is een overzicht van high lights en hotspots de perfecte voorbereiding voor je vakantie op het kasteel. Het Ebook is afgelopen jaar door iedereen zeer gewaardeerd. Het is een waardevolle aanvulling van je verblijf in de vakantiehuizen op het kasteel.

Heb je hem nog niet ontvangen. Meld je dan aan voor ons kasteelnieuws en het ‘Beste van Beieren’ ebook zit (samen met mijn andere geheimtips en specials) in je mailbox.

Zoiezo is het handig om je email adres achter te laten WANT er komt nog meer leuks aan in 2019!

het beste van Beieren Ebook

Digital detox

Afgelopen jaar installeerde ik een nogal confronteert appje op mijn iPhone. Moments monitort mijn mobile gebruik. Aiiii. Met schaamrood op m’n kaken moet ik toegeven dat ik gemiddeld 3 uur per dag op mijn smartphone zit. DRIE UUR! Ik kan het goed praten met ‘het is voor m’n werk’, ik kijk Nederlandse tv programma’s op m’n smartphone en ik wil bereikbaar zijn voor onze dochters. Maar dat is natuurlijk flauwekul. Ik ben nog uit de tijd van voor de smartphone! Ik kan zonder, toch? Ik heb er geen echt project van gemaakt maar heb afgelopen jaar langzaamaan toch wat dingen veranderd. Hoe ik dat precies heb aangepakt lees je in mijn blog post mijn top 5 digitale detox tips.

Terugblik 2018

Focus op 2019

Afgelopen jaar heb ik qua online marketing een behoorlijke slag gemaakt. Alle trainingen, aanpassingen en inspanningen vielen ineens op z’n plek. Dat zorgt voor inzicht en rust. In aansluiting op mijn digitale detox kan ik nu veel beter plannen. Ik weet waar ik wat laat liggen en hoe ik aan de knoppen moet draaien om het te verbeteren. Ik zit in een groepje met high level B&B-ers waar waardevolle kennis wordt gedeeld. Het is fijn met collega’s op niveau te sparren, dat heb ik lang gemist. Voor 2019 staat het verder uitrollen van wat ik geleerd heb. Niet afdwalen in allerlei online afleiden en meer waarde voor de gasten van de vakantiehuizen creëren.

Portrait focus Castle lady

Doelen 2019

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Ook spreek ik mijn intenties niet graag uit. Want, wat als het niet lukt. Als mijn ideeën niet haalbaar zijn. Mijn plannen te groot voor wat ons gezin toelaat. Wat als de winter tot diep in april duurt. Dan krijgen wij geen schep in de grond. Of wil de verf op een muur waar nog dik de vorst inzit niet drogen. Karma is een Bitch! toch? Maar in mijn hoofd zitten wel grote en kleine verbeteringen voor de vakantiehuizen in de planning. Nieuwsgierig? Dan is het verstandig om mijn instagram stories te volgen. Daar kan ik vaak niet lang een geheim bewaren.

focus op 2019

Vakantieseizoen 2019

Hoewel het nog ver weg lijkt lopen de reserveringen voor de vakantiehuizene al aardig vol. Midzomer hebben wij nog enkele plekken. Maar je moet er snel bij zijn want, vol is vol.

Krokusvakantie

Is het vakantiehuis van je keuze deze zomer niet meer beschikbaar. Dan maak je meer kans in de krokusvakantie. Ook in de winter is het dinosaurierpark geopend. Kan je ridder of prinses worden (de unieke ridder of prinsessen ceremonie vindt dan gewoon in het kasteel zelf plaats). Is de binnenspeeltuin van Playmobile Funpark open. Is het het perfecte moment om het vernieuwde Familien en Aktivebad in Treuchtlingen uit te proberen. Of één van mijn andere rainy day, shopping of trampolinepark tips. Want die komen er in de zomer vaak niet van. En met een beetje geluk kan je langlaufen, skien of rodelen op de skipiste in Treuchtlingen.

En lukt het dit jaar niet om het kasteel in Duitsland te bezoeken neem dan af en toe een kijkje op social media! Dan ben je er toch een beetje bij. Wij zullen zwaaien ;-)