CHOCOLADE STERKBIERCAKE

Naar echt Duits recept

INGREDIENTEN VOOR DE CHOCOLADE STERKBIERCAKE

150 ml karnemelk
200 ml sterk bier
220 g bruine suiker
100 g witte suiker
2 theelepels bakpoeder
250 g boter
80 g cacao
2 eieren
280 g bloem
1 snufje zout
Poedersuiker voor de versiering

BEREIDING

Smelt de boter samen met het sterkbier in een steelpan bij lage temperatuur. Wanneer alles is samengevoegd tot een vloeibaremassa, roer dan voorzichtig suiker en cacao aan.

Scheid de eieren en meng de eierdooiers met de karnemelk in het chocolademengsel. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn en leg ze apart.

In een kom meel en bakpoeder met de snuf zout en voorzichtig mengen met het chocolademengsel. Vul ten slotte de eiwitten in.

Bak ongeveer 40 minuten op 180 graden.

Strooi de uiteindelijke de cake met poedersuiker of wat cacaopoeder bestrooien. . En een flinke dot slagroom mag natuurlijk ook;-)

chocolade-sterkbiercake

Roos in het kort.

Roos is gast van Schloss Möhren. Zij heeft al meerdere keren op het kasteel gelogeerd en we volgen elkaar online via instagram. Haar instagram profiel zegt:
Spring in’t veld-meisje | dagdromer | maakt graag backsels | ❤ ?⛰| ❤ Haarlem | buitenkind

Ik kan daarbij aanvullen dat ze lief is, humor en prachtige ogen heeft EN haar naar eigen zeggen ‘backsels’ super leuk zijn om te volgen op insta. Nu hebben wij afgesproken dat ik haar af en toe echte Duitse taartjes tijdschriften mag sturen en zij ze gaat proberen en delen op mijn blog. Eigenlijk heeft Schloss Möhren dus een hele eigen gastblogger. Wat ik dan weer SUPER leuk vind.

VOLG ROOS OOK OP INSTAGRAM?

Volg Roos op instagram

Laat je hieronder weten of je het recept hebt geprobeerd, of hij smaakte en of je backsel verzoekjes hebt? Of probeer één van Schloss Möhren’s andere recepten, zelf gebrouwen bier of de Bavaria must tast tour. Want logeren in de vakantiehuizen op het kasteel in Beieren is natuurlijk ook het proeven van het beste van Zuid-Duitsland